Välkommen till Värnamo!

Ett tåg på Värnamo station

Välkommen till Värnamo station.

I västra delen av Småland ligger Värnamo - en charmig småstad med gott om caféer, uteserveringar, shopping och härlig natur. Orten är präglad av den entreprenöriella Gnosjöandan, sin historia inom möbeldesign och de många vattendragen. På denna sidan har vi samlat lite information om den miljö du som flyttar till Värnamo för att studera kommer till.

En aktiv ort

Här kan du en ledig dag välja allt mellan en konstutställning på konst- och designcentret Vandalorum till att åka skidor i södra Sveriges största skidanläggning. Eller varför inte paddla kanot eller spendera en dag i trädtopparna på höghöjdsbanan? Du kan också ha en mer avslappnad dag med shopping och en lunch på en uteservering vid vattnet.

Ditt Värnamo

Ditt Värnamo är en del av Värnamo Näringsliv AB och de verkar för att nyinflyttade ska trivas och utvecklas i Värnamo. Kontakta gärna dem om du har frågor eller funderingar kring din nya hemstad. Du hittar kontaktuppgifter till Ditt Värnamo på Värnamo näringslivs webbplats.

Gummifabriken

Campus Värnamo finns i Gummifabriken, en av Värnamo kommuns största tillväxtsatsningar, där du har nära till allt. Inom fem minuters promenad är du antingen vid stationen, i centrum, vid biblioteket eller studentbostäderna. Sedan 2013 är vi på plats i våra häftiga och omtyckta lokaler tillsammans med Värnamo Näringsliv, Science Park och branschorganisationer.

Omtyckt och kreativ miljö

Campus Värnamo i Gummifabriken har gott om grupprum och undervisningssalar i olika varianter, där du har goda förutsättningar till en både lugn och kreativ studiemiljö. Byggnaden är full av spännande möten och kulturaktiviteter med biostad, framträdanden på livescen, bibliotek i flera plan, en mysig restaurang, ett auditorium med olika typer av föreställningar och ett stort Teknikcenter. 

Nära till allt

Om du har hemlängtan eller vill till storstaden har du många kommunikationsmöjligheter. Värnamo ligger centralt i södra Sverige och du tar dig snabbt till din destination med bil, buss, tåg eller flyg. Stationen finns ett stenkast från Campus Värnamo och på två timmar når du Göteborg, Malmö eller Kalmar. Tågen går också till både Jönköping och Växjö, där det finns flygplatser.

Om du vill veta mer om Värnamo kan du besöka www.varnamo.se. Där kan du läsa om aktuella händelser och evenemang samt hur det är att bo och leva i Värnamo.

Skriv ut sidan