Kompetensutveckling Småland

Projektet Kompetensutveckling Småland erbjuder behovsstyrd och avgiftsfri kompetensutveckling till tillverkningsindustrin och dess leverantörer i Jönköpings- och Kronobergs län. Finansieras av Europeiska socialfonden. Längre ner på sidan hittar du aktuella utbildningar inom projektet.

Aktuella utbildningar

 • aug 23
  Excel grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 23 augusti, 26 augusti, 30 augusti och 2 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 16 augusti.
 • aug 23
  Arbeta effektivt i Excel - fortsättningskurs Välkommen till utbildningen "Arbeta effektivt i Excel", som är en utbildning för dig som vill fördjupa och förbättra dina kunskaper i Excel. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 23 augusti, 26 augusti, 30 augusti och 2 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 16 augusti.
 • aug 24
  Ledarskap för första linjens ledare Välkommen till Ledarskap för första linjens ledare, en utbildning för dig som behöver din första ledarskapsutbildning. Utbildningen genomförs online den 24 augusti, 7 september, 28 september och 19 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 17 augusti.
 • sep 06
  Modern industriell pneumatik Välkommen till Modern industriell pneumatik, en utbildning för dig som arbeta effektivt med pneumatik i produktionen. Utbildningen genomförs mixat digitalt och på plats under tre utbildningsdagar med start online den sjätte september. Utbildningen är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 27 augusti.
 • sep 06
  Projektledning "Planera projekt" Välkommen till en 3 dagarskurs i projektledning, en utbildning för dig som behöver nycklarna till ett lyckat projekt. Utbildningen genomförs i Värnamo den sjätte september, sjunde september och 8 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 30 augusti.
 • sep 08
  PLC grundutbildning Välkommen till PLC grundutbildning, en utbildning för dig som vill arbeta effektivt med PLC-styrning enligt IEC 6 1131 standard. Utbildningen är en 3-dagars utbildning som genomförs online den 8-9 september och sista dagen på plats i Växjö den 15 september. Det är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 27 augusti.
 • sep 09
  Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi Välkommen till Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi. En utbildning för dig som arbetar eller kommer arbeta med förbättringsarbete. Utbildningen genomförs online den 9 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • sep 14
  Materialvalsmetodik för plast- fördjupningskurs Välkommen till Materialvalsmetodik för plast, en fördjupningskurs för dig som behöver veta mer om materialval inom plast. Utbildningen genomförs online den 14 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • sep 14
  Ledarskap vid organisationsförändring Välkommen till Ledarskap vid organisationsförändring, en föreläsning för dig som är ansvarig ledare vid organisationsförändringar. Utbildningen genomförs i Värnamo den 14 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 7 september.
 • sep 15
  Plastkonstruktion- fördjupningskurs Välkommen till Plastkonstruktion, en fördjupningskurs för dig som behöver veta mer om att konstruera med plast. Utbildningen genomförs online den 15 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • sep 16
  Effektivare ställ med SMED, introduktion Välkommen till Effektivare ställ med SMED, en grundkurs om metoden SMED för dig som arbetar med omställningsarbete i maskiner. Utbildningen genomförs online den 16 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • sep 16
  Formverktygs uppbyggnad och funktion Välkommen till Formverktygs uppbyggnad och funktion, en grundutbildning för dig som behöver veta mer om formverktygs uppbyggnad och funktion. Utbildningen genomförs online den 16 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • sep 21
  Truckförarutbildning, truckkort A och B Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Värnamo den 21 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 14 september.
 • sep 21
  Excel grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 21 september, 28 september, 5 oktober och 12 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 14 september.
 • sep 21
  Arbeta effektivt i Excel - fortsättningskurs Välkommen till utbildningen "Arbeta effektivt i Excel", som är en utbildning för dig som vill fördjupa och förbättra dina kunskaper i Excel. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 21 september, 28 september, 5 oktober och 12 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 14 september.
 • sep 23
  Ledarskap för första linjens ledare Välkommen till Ledarskap för första linjens ledare, en utbildning för dig som behöver din första ledarskapsutbildning. Utbildningen genomförs i Värnamo den 23 september, 7 oktober, 28 oktober och 11 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 16 september.
 • sep 23
  Traversutbildning Välkommen till Traversutbildningen, en utbildning för dig som använder eller kommer att använda någon form av lyftanordning. Utbildningen genomförs i Värnamo den 23 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 16 september.
 • sep 23
  Form- och lägestoleranser Välkommen till Form- och lägestoleranser, en utbildning för dig som har behov av kunskap inom området. Utbildningen genomförs online den 23 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 16 september.
 • sep 27
  Robotisering introduktionskurs Välkommen till en introduktionskurs inom robotisering, en utbildning för dig som vill veta mer om hur man tar de första stegen mot att robotisera sin verksamhet. Utbildningen genomförs under fyra halvdagar online den 27 september, 4 oktober, 18 oktober och 25 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 20 september.
 • sep 28
  Hälsa, miljö och säkerhet (HMS) Välkommen till Hälsa, miljö och säkerhet, en utbildning för dig som behöver grundläggande kunskaper inom dessa tre områden. Utbildningen genomförs i Växjö den 28 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 21 september.
 • sep 28
  Säljföreläsning Välkommen till en förläsning inom sälj inrikad till industrin, en utbildning för dig som vill ta försäljningen till en ny nivå. Utbildningen genomförs både i Värnamo och online den 28 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • sep 30
  Ledarskap vid organisationsförändring Välkommen till Ledarskap vid organisationsförändring, en föreläsning för dig som är ansvarig ledare vid organisationsförändringar. Utbildningen genomförs i Växjö den 30 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 23 september.
 • okt 04
  Teams grundutbildning Välkommen till Teams 1, en grundutbildning för dig som behöver komma igång med Teams. Utbildningen genomförs online på förmiddagen den 4 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 27 september.
 • okt 04
  Teams- fortsättningskurs Välkommen till Teams, en fortsättningskurs för dig som vill lära dig mer funktioner och inställningar i Teams. Utbildningen genomförs online på eftermiddagen den 4 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 27 september.
 • okt 05
  Grundläggande CNC Välkommen till en grundläggande utbildning i CNC, en utbildning för dig som behöver grunderna inom CNC. Utbildningen genomförs i Växjö den 5 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 28 september.
 • okt 06
  Grundutbildning i maskinsäkerhet (CE) Välkommen till Grundutbildning i maskinsäkerhet (CE), en utbildning för dig som har daglig kontakt med maskinsäkerhetsfrågor och CE-märkning. Utbildningen genomförs online den sjätte oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 29 september.
 • okt 07
  Excel grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra förmiddagar den sjunde oktober, 14 oktober, 21 oktober och 28 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 30 september.
 • okt 07
  Förbättringsarbete i fokus- fortsättningskurs Välkommen till Förbättringsarbete i fokus, en fortsättningskurs för dig som arbetar som förbättringsledare eller motsvarande. Utbildningen genomförs online den sjunde oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • okt 07
  Excel grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra eftermiddagar den sjunde oktober, 14 oktober, 21 oktober och 28 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 30 september.
 • okt 11
  Modern industriell pneumatik Välkommen till Modern industriell pneumatik, en utbildning för dig som arbeta effektivt med pneumatik i produktionen. Utbildningen genomförs mixat digitalt och på plats under tre utbildningsdagar med start online den 11 oktober. Utbildningen är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 27 september.
 • okt 12
  Värt att veta om plast Välkommen till Värt att veta om plast, en utbildning för dig som vill få bra kännedom om de vanligaste plasterna. Utbildningen genomförs online den 12 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • okt 13
  Ledarskap för första linjens ledare Välkommen till Ledarskap för första linjens ledare, en utbildning för dig som behöver din första ledarskapsutbildning. Utbildningen genomförs i Växjö den 13 oktober, 27 oktober, 10 november och 24 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast sjätte oktober.
 • okt 13
  PLC grundutbildning Välkommen till PLC grundutbildning, en utbildning för dig som vill arbeta effektivt med PLC-styrning enligt IEC 6 1131 standard. Utbildningen är en 3-dagars utbildning som genomförs online den 13-14 oktober och sista dagen på plats i Växjö den 20 oktober. Det är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 29 september.
 • okt 21
  Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi Välkommen till Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi. En utbildning för dig som arbetar eller kommer arbeta med förbättringsarbete. Utbildningen genomförs online den 21 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • okt 26
  Plaster i en cirkulär ekonomi Välkommen till Plaster i en cirkulär ekonomi, en utbildning för dig som behöver veta mer om plaster i ett cirkulärt kretslopp. Utbildningen genomförs online den 26 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • nov 04
  Förbättringsarbete i fokus- fortsättningskurs Välkommen till Förbättringsarbete i fokus, en fortsättningskurs för dig som arbetar som förbättringsledare eller motsvarande. Utbildningen genomförs online den 4 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • nov 09
  Värt att veta om bioplaster Välkommen till Värt att veta om bioplaster, en utbildning för dig som behöver veta mer om möjligheter och begränsningar med bioplaster. Utbildningen genomförs online den 9 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • nov 11
  Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi Välkommen till Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi. En utbildning för dig som arbetar eller kommer arbeta med förbättringsarbete. Utbildningen genomförs online den 11 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • nov 11
  Excel grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra förmiddagar den 11 november, 17 november, 19 november och 22 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast fjärde november.
 • nov 11
  Livscykelanalys för plast Välkommen till kursen Livscykelanalys för plast, en utbildning för dig som behöver grundläggande kunskap om livscykelanalys (LCA) för plast. Utbildningen genomförs online den 11 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • nov 11
  Arbeta effektivt i Excel - fortsättningskurs Välkommen till utbildningen "Arbeta effektivt i Excel", som är en utbildning för dig som vill fördjupa och förbättra dina kunskaper i Excel. Utbildningen genomförs online under fyra eftermiddgar den 11 november, 17 november, 19 november och 22 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast fjärde november.
 • nov 16
  Mätteknik, grundutbildning Välkommen till grundutbildning i mätteknik, en utbildning för dig som behöver lära dig mer om att mäta utifrån ritningsunderlag. Utbildningen genomförs på EPIC Innovation & Technology Center i Växjö den 16 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 9 november.
 • dec 01
  Förbättringsarbete i fokus- fortsättningskurs Välkommen till Förbättringsarbete i fokus, en fortsättningskurs för dig som arbetar som förbättringsledare eller motsvarande. Utbildningen genomförs online den 1 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • dec 02
  Effektivare ställ med SMED, introduktion Välkommen till Effektivare ställ med SMED, en grundkurs om metoden SMED för dig som arbetar med omställningsarbete i maskiner. Utbildningen genomförs online den 2 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
Europiska unionens flagga som visar att projektet är finansierat av Europeiska unionen. Under flaggan är följande text: Europiska unionen, Europeiska socialfonden.

Vill du veta mer?

Vill du och ditt företag också vara en del av projektet och ta del av avgiftsfri kompetensutveckling? Ta kontakt så berättar vi mer om hur du går vidare eller lämna en intresseanmälan.

Johan Palmberg

Johan Thomélius
Projektledare
Kompetensutveckling Småland

Anna Nilsson

Anna Sandqvist
Koordinator

Anna Nilsson

Ingrid Sandberg
Koordinator

George Adanko

George Adanko
Kompetenscoach