Om KomTek

En pojke och en flicka leker med en byggsats.

#teknikärkul Till KomTek kommer du för att ha roligt och utveckla ditt teknikintresse. Foto: komtek.se.

Teknikcenter är medlem i Föreningen Komtek Sverige. Teknikcenter genomför alla fritidsaktiviteter under KomTek:s namn. KomTek Värnamo startade 2014 i samband med att Teknikcentret öppnade sin verksamhet i Gummifabriken. Här under kan du läsa mer om KomTek.

#komtek - vad är det?

KomTek är en kommunal teknik- och entreprenörsskola för barn och ungdomar liknande kulturskolan men med inriktning på teknik. Till KomTek kommer du för att ha roligt och utveckla ditt teknikintresse!

Här får du skapa, experimentera och lösa tekniska problem, med hjälp av utbildade pedagoger. I Värnamo genomförs alla fritidsaktiviteter på Teknikcenter under KomTek:s namn.

Aktuella kurser och aktiviteter hittar du på Teknikcenters webbplats om fritidskurser.

#komtek - nationell vision

KomTek säkrar Sveriges framtid som tekniknation.

Vi inspirerar, utmanar och utvecklar ungas intresse och förståelse för teknik.

Grundtanken bakom KomTeks arbetssätt är att fler ska få möjlighet att upptäcka och utforska teknikens värld, och med växande kunskaper och erfarenheter utveckla sin kreativitet och företagsamhet.

#komtek - nationellt

KomTek startade 2003 som ett projekt finansierat av europeiska unionen i dåvarande Närings- och teknikutvecklingsverkets och Arbetsmarknadsstyrelsens regi. KomTek förverkligades först i Örebro. Idag är KomTek ett nationellt koncept och organiseras som en ideell förening, där varje lokalt KomTek är medlem. KomTek Värnamo startade 2014 i samband med att Teknikcentret öppnade sin verksamhet i Gummifabriken.

Mer om KomTek och övriga medlemmar hittar du KomTek:s nationella webbplats.

Har du frågor?

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till Silke Matussek.

Silke Matussek

Silke Matussek
Teknikinspiratör Teknikcenter

Skriv ut sidan