Forskning och utveckling

Fullsatt gradängsal med deltagare som sitter med ryggen mot kameran. Längst ner står föreläsare med en presentation som visas på en duk.

Campus Värnamo kan stödja ditt företags interna utvecklingsarbete med möten och event i Gummifabriken.

Campus Värnamo hjälper dig och din organisation med utveckling och forskning, allt för att bidra till kompetensförsörjningen i regionen. Mer om det kan du läsa längre ner på sidan.

Utvecklingsevent och möten

Campus Värnamo kan bidra i ditt företags interna utvecklings- och innovationsarbete genom att i samarbete arrangera event och möten. Kan genomföras i allt från grupprum, lärosalar till konferenslokaler och Teknikcenter. Exempel på detta är 3M:s NewTechDay och NewTechForum.

Ta kontakt med utvecklingsstrateg Niclas Stensson, kontaktuppgifter hittar du sidan Kontakta oss.

SPARK - företagsnära forskning

Campus Värnamo är sedan 2019 strategisk partner till Jönköping University (JU) och skolans forsknings- och utbildningsmiljö SPARK. SPARK främjar företagens utveckling av kunskapsintensiva produkter och processer. Forskningsprojekten genomförs tillsammans med små och stora företag i olika branscher.

Strategiska partners till JU och SPARK är SAAB, Scania CV, Husqvarna AB, Kongsberg Automotive, Fagerhult, Träcentrum och Campus Värnamo.

Är du intresserad av SPARK?

Om du har tankar och idéer angående företagsnära forskning ta kontakt med Lars-Uno Åkesson. Du hittar kontaktuppgifterna längst ner på denna sida.

Du kan läsa mer om SPARK på Jönköping Universitys webbplats.

Utveckling och innovation

Campus Värnamo erbjuder företag och kommuner hjälp med utveckling och innovationer av produkter och tjänster. Det gör vi genom projekt där svenska och internationella studenter från tre olika områden (teknik, ekonomi och design) arbetar intensivt under en vecka. Vi kallar det för TED-projekt. Kvaliteten på projekten har visat sig bli så hög att samtliga studenter får skriva på sekretessavtal, för att förtydliga vem som äger produktideérna.

Exempel på organisationer som deltagit är 3M, Hang On, Nordiska Plast, Nybro kommun, Separett, Swede-Wheel och Thule.

Vill du och din organisation veta mer ta kontakt med kompetensakademiansvarig Lars-Uno Åkesson, kontaktuppgifter hittar du längre ner på denna sida.

Har du frågor?

Har du frågor eller funderingar? Eller vill du diskutera forskning och utveckling? Hör av dig till Niclas Stensson.

Niclas Stensson

Niclas Stensson
Utvecklingsstrateg
Kompetensutveckling för näringslivet

Skriv ut sidan