Forskning och utveckling

Internationella studenter hos Separett AB under uppstarten av ett utvecklingsprojekt.
Campus Värnamo hjälper dig och din organisation med utveckling och forskning, allt för att bidra till kompetensförsörjningen i regionen. Här hittar du information om hur Campus Värnamo arbetar med forskning och utveckling.
SPARK - företagsnära forskning
Campus Värnamo är sedan 2019 strategisk partner till Jönköping University (JU) och skolans forsknings- och utbildningsmiljö SPARK. SPARK främjar företagens utveckling av kunskapsintensiva produkter och processer. Forskningsprojekten genomförs tillsammans med små och stora företag i olika branscher.
Strategiska partners till JU och SPARK är SAAB, Scania CV, Husqvarna AB, Kongsberg Automotive, Fagerhult, Träcentrum och Campus Värnamo.
Är du intresserad av SPARK?
Om du har tankar och idéer angående företagsnära forskning ta kontakt med Lars-Uno Åkesson. Du hittar kontaktuppgifterna längst ner på denna sida.
Du kan läsa mer om SPARK på Jönköping Universitys webbplats.
Digitala noden
Campus Värnamo driver projektet Digitala noden där vi vill stödja den digitala utvecklingen inom utbildningsverksamheten, öka utbildningsutbudet i regionen och framför allt skapa nytta för individ och arbetsliv.
Just nu pågår en förstudie finansierad av Vinnova som handlar om att utreda möjligheter och skapa förutsättningar för uppbyggandet av en testbädd där flera högskolor kan testa nya pedagogiska modeller för framtidens distansutbildningar.
Visionen och målbilden med projektet
Vi sätter standarden för distansutbildning med närhet
För att distansutbildning ska fungera behöver det finnas en närhet mellan student, arbetsliv och lärosäte. Campus Värnamo matchar så att utbildningar skapar nytta för individ och arbetsliv samt ökar genomströmningen i distansutbildningarna.
Ta kontakt Lars-Uno Åkesson som är ansvarig för Digitala noden om du vill veta mer, Kontaktuppgifter till Lars-Uno Åkesson hittar du på sidan Kontakta oss.
Utveckling och innovation
Campus Värnamo erbjuder företag och kommuner hjälp med utveckling och innovationer av produkter och tjänster. Det gör vi genom projekt där svenska och internationella studenter från tre olika områden (teknik, ekonomi och design) arbetar intensivt under en vecka. Vi kallar det för TED-projekt. Kvaliteten på projekten har visat sig bli så hög att samtliga studenter får skriva på sekretessavtal, för att förtydliga vem som äger produktideérna.
Exempel på organisationer som deltagit är 3M, Hang On, Nordiska Plast, Nybro kommun, Separett, Swede-Wheel och Thule.
Vill du och din organisation veta mer ta kontakt med kompetensakademiansvarig Lars-Uno Åkesson, kontaktuppgifter hittar du längre ner på denna sida.

Lars-Uno Åkesson
Kompetensakademiansvarig
Skriv ut sidan