Partnerskap för industrin

Partnerskapet bidrar till industriföretagens kompetensförsörjning genom att kostnadseffektivt, utifrån behov, kartlägga, samordna och genomföra kompetensutveckling och långsiktiga utbildningsinsatser. Samordnas av en gemensamt finansierad kompetenscoach.

Vill du veta mer?

Vill du och ditt företag också ha en egen kompetenscoach och bli medlemmar i partnerskapet? Ta kontakt så berättar vi mer om hur du går vidare eller lämna en intresseanmälan.

Aktuella utbildningar

 • nov 16
  Två kvinnor står och tittar ner i en iPad ute i en industrilokal. Verktygskunskap 3 - kurs inom Verktygsteknik Välkommen till kursen Verktygskunskap 3 som ger kunskaper i efterbearbetning och underhåll av verktyg. En kurs inom yrkeshögskoleutbildningen Verktygsteknik som genomförs i Växjö med start den 16 november. Anmäl dig idag, dock senast andra november.
 • nov 26
  Två kvinnor står framför en LEAN-tavla där de skriver och uppdaterar informationen på tavlan. LEAN - kurs inom Produktionsutveckling Välkommen till LEAN, kursen som ger kunskap om effektivisering inom produktion. LEAN är en kurs inom yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling och genomförs till största delen i Värnamo respektive Jönköping, men även ett par tillfällen i kombination med studiebesök.
  Kursen startar den 26 november. Anmäl dig idag, dock senast 12 november.
 • nov 26
  Produktionsutveckling 1 - kurs inom Produktionsutveckling Välkommen till Produktionsutveckling 1 som ger kunskaper och förståelse för produktion. En kurs inom yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling som genomförs i Värnamo/ Jönköping/ alternativt online p.g.a. corona-restriktioner med start den 26 november. Anmäl dig idag, dock senast 8 november.
 • jan 19
  Fyra glada kvinnor poserar i arbetskläder inne i en industri. Ledarskap - kurs inom Produktionsutveckling Välkommen till Ledarskapskursen som ger kunskap att hantera olika situationer och människor i relation till företagets organisation och mål. En kurs inom yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling som genomförs i Värnamo alternerande i Jönköping med start den 19 januari 2022. Anmäl dig idag, dock senast 20 december.
 • jan 26
  Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi Välkommen till Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi. En utbildning för dig som arbetar eller kommer arbeta med förbättringsarbete. Utbildningen genomförs online den 26 januari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 19 januari.
 • feb 01
  Excel grundutbildning- Fullbokat! Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 1 februari, 3 februari, 8 februari och 10 februari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 25 januari.
 • feb 01
  Arbeta effektivt i Excel - fortsättningskurs - Fullbokat! Välkommen till utbildningen "Arbeta effektivt i Excel", som är en utbildning för dig som vill fördjupa och förbättra dina kunskaper i Excel. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 1 februari, 3 februari, 8 februari samt 10 februari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 25 januari.
 • feb 02
  Arbetsmiljö och säkerhet - fullbokat! Välkommen till Arbetsmiljö och säkerhet, en utbildning för dig som behöver lära dig mer om krav inom arbetsmiljöområdet. Utbildningen genomförs online via Zoom den 2 februari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 26 januari.
 • feb 03
  Introduktion i BIM Välkommen till Introduktion i BIM, en utbildning för dig som behöver veta mer om Building Information Modeling. Utbildningen genomförs online den 3 februari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 27 januari.
 • feb 14
  Mätteknik, grundutbildning Välkommen till grundutbildning i mätteknik, en utbildning för dig som behöver lära dig mer om att mäta utifrån ritningsunderlag. Utbildningen genomförs på EPIC Innovation & Technology Center i Växjö den 14 februari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 7 februari.
 • feb 17
  Form- och lägestoleranser grundkurs Välkommen till Form- och lägestoleranser, en grundutbildning för dig som har behov av kunskap inom området. Utbildningen genomförs online den 17 februari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 10 februari.
 • feb 24
  Truckförarutbildning, truckkort A och B - Fullbokat! Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Värnamo den 24 februari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 17 februari .
 • mar 01
  Vad är Lean? Välkommen till "Vad är Lean?", en utbildning för dig som behöver grundläggande kunskaper om Lean och dess tillämpningar. Utbildningen genomförs i Växjö den 1 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 22 februari.
 • mar 01
  Materialvalsmetodik för plast- fördjupningskurs Välkommen till Materialvalsmetodik för plast, en fördjupningskurs för dig som behöver veta mer om materialval inom plast. Utbildningen genomförs online den 1 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • mar 01
  Grundläggande digitalisering och IT-säkerhet för industrin Välkommen till Grundläggande digitalisering och IT-säkerhet för industrin, en utbildning för dig som vill öka din kunskap inom detta. Utbildningen genomförs i Värnamo och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 22 februari.
 • mar 01
  Plaster i en cirkulär ekonomi Välkommen till Plaster i en cirkulär ekonomi, en utbildning för dig som behöver veta mer om plaster i ett cirkulärt kretslopp. Utbildningen genomförs online den 1 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • mar 02
  Plastkonstruktion- fördjupningskurs Välkommen till Plastkonstruktion, en fördjupningskurs för dig som behöver veta mer om att konstruera med plast. Utbildningen genomförs online den 2 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • mar 03
  Introduktion till formverktyg - uppbyggnad och funktion Välkommen till Formverktygs uppbyggnad och funktion, en grundutbildning för dig som behöver veta mer om formverktygs uppbyggnad och funktion. Utbildningen genomförs online den 3 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • mar 03
  Excel grundutbildning- fullbokat! Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 3 mars, 10 mars, 17 mars samt 24 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 24 februari.
 • mar 03
  Arbeta effektivt i Excel - fortsättningskurs Välkommen till utbildningen "Arbeta effektivt i Excel", som är en utbildning för dig som vill fördjupa och förbättra dina kunskaper i Excel. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 3 mars, 10 mars, 17 mars samt 24 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 24 februari.
 • mar 04
  Produktionsutveckling 2 - kurs inom Produktionsutveckling Välkommen till Produktionsutveckling 2 som ger kunskaper och förståelse för produktion. En kurs inom yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling som genomförs i Värnamo/ Jönköping/alternativt online p.g.a. coronarestriktioner. Start den 4 mars.
  Anmäl dig idag, dock senast 18 februari.
 • mar 07
  Grundläggande kvalitetsutbildning Välkommen till Grundläggande kvalitetsutbildning, en utbildning för dig som behöver veta mer om kvalitetsarbete i tillverkningsindustrin. Utbildningen, som är uppdelad på två halvdagar genomförs i Värnamo den 7 mars och 21 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag!
 • mar 09
  Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi Välkommen till Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi. En utbildning för dig som arbetar eller kommer arbeta med förbättringsarbete. Utbildningen genomförs i Värnamo den 9 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 2 mars.
 • mar 10
  Säljföreläsning 3 "Den rätta gnistan" Välkommen till en ny föreläsning inom sälj inriktad mot industrin, ett tillfälle för dig som behöver få en bra start på det nya säljåret. Utbildningen genomförs både i Värnamo och online den 10 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Du som deltog på någon av de första delarna av föreläsningen den 28 september eller 9 december är varmt välkommen igen, om du tar med dig minst en kollega eller vän som inte deltog!
 • mar 15
  Hälsa, miljö och säkerhet Välkommen till Hälsa, miljö och säkerhet, en utbildning för dig som behöver grundläggande kunskaper inom dessa tre områden. Utbildningen genomförs i Växjö den 15 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 8 mars.
 • mar 21
  Truckförarutbildning, truckkort A och B- Fullbokad! Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Värnamo den 21 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 14 mars .
 • mar 21
  Mätteknik, grundutbildning Välkommen till grundutbildning i mätteknik, en utbildning för dig som behöver lära dig mer om att mäta utifrån ritningsunderlag. Utbildningen genomförs på EPIC Innovation & Technology Center i Växjö den 21 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 14 mars.
 • mar 29
  Så lyckas du med 5S! Välkommen till "Så lyckas du med 5S", en utbildning för dig som vill få nycklarna till hur man gör en lyckad implementering av det välkända verktyget för ordning och reda. Utbildningen genomförs i online via Teams den 29 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 22 mars.
 • mar 29
  Ledarskap vid organisationsförändring Välkommen till Ledarskap vid organisationsförändring, en föreläsning för dig som är ansvarig ledare vid organisationsförändringar. Utbildningen genomförs i Värnamo den 29 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 22 mars.
 • apr 05
  Excel grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 5 april, 7 april, 19 april samt 21 april och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 29 mars.
 • apr 05
  Arbeta effektivt i Excel - fortsättningskurs Välkommen till utbildningen "Arbeta effektivt i Excel", som är en utbildning för dig som vill fördjupa och förbättra dina kunskaper i Excel. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 5 april, 7 april, 19 april samt 21 april och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 29 mars.
 • apr 12
  Förbättringsarbete i fokus- fortsättningskurs Välkommen till Förbättringsarbete i fokus, en fortsättningskurs för dig som arbetar som förbättringsledare eller motsvarande. Utbildningen genomförs i Värnamo den 12 april och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • apr 13
  Effektivare ställ med SMED, introduktion Välkommen till Effektivare ställ med SMED, en grundkurs om metoden SMED för dig som arbetar med omställningsarbete i maskiner. Utbildningen genomförs i Värnamo den 13 april och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • maj 02
  Grundläggande kvalitetsutbildning Välkommen till Grundläggande kvalitetsutbildning, en utbildning för dig som behöver veta mer om kvalitetsarbete i tillverkningsindustrin. Utbildningen, som är uppdelad på två halvdagar genomförs i Värnamo den 2 maj och 9 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag!
 • maj 05
  Effektivare ställ med SMED, introduktion Välkommen till Effektivare ställ med SMED, en grundkurs om metoden SMED för dig som arbetar med omställningsarbete i maskiner. Utbildningen genomförs i Värnamo den 5 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • maj 10
  Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi Välkommen till Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi. En utbildning för dig som arbetar eller kommer arbeta med förbättringsarbete. Utbildningen genomförs i Värnamo den 10 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 3 maj.
 • maj 11
  Projektledning "Planera projekt" Välkommen till en 2-dagarskurs i projektledning, en utbildning för dig som behöver nycklarna till ett lyckat projekt. Utbildningen genomförs i Värnamo den 11-12 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 4 maj.
 • maj 17
  Plaster i en cirkulär ekonomi Välkommen till Plaster i en cirkulär ekonomi, en utbildning för dig som behöver veta mer om plaster i ett cirkulärt kretslopp. Utbildningen genomförs online den 17 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • maj 24
  Förbättringsarbete i fokus- fortsättningskurs Välkommen till Förbättringsarbete i fokus, en fortsättningskurs för dig som arbetar som förbättringsledare eller motsvarande. Utbildningen genomförs i Värnamo den 24 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.

Kontaktpersoner

Vi tar emot utbildningsbehov och besvarar dina frågor.

Oscar Axelsson

Oscar Axelsson
Teknikcenteransvarig
Partnerskapet och
Kompetensutveckling Småland