Partnerskap för industrin

Partnerskapet bidrar till industriföretagens kompetensförsörjning genom att kostnadseffektivt, utifrån behov, kartlägga, samordna och genomföra kompetensutveckling och långsiktiga utbildningsinsatser. Samordnas av en gemensamt finansierad kompetenscoach.

Vill du veta mer?

Vill du och ditt företag också ha en egen kompetenscoach och bli medlemmar i partnerskapet? Ta kontakt så berättar vi mer om hur du går vidare eller lämna en intresseanmälan.

Aktuella utbildningar

 • jan 10
  Jämställdhet, mångfald och lönsamhet - 2024 Välkommen till utbildningspaketet Jämställdhet, mångfald och lönsamhet, en utbildning för dig som vill utveckla din kunskap inom området för att kunna arbeta med frågorna i ditt företag. Utbildningen genomförs på ditt företag när det passar dig och dina kollegor och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag.
 • maj 14
  Grundläggande inköp- pågår Välkommen till kursen Grundläggande inköp, en utbildning för dig som vill få en större insikt i inköpsprocessen på ditt företag. Utbildningen genomförs online den 14 och 21 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Förlängd anmälan till 13 maj
 • maj 15
  Excel grundutbildning- pågår Välkommen till en grundutbildning i Excel, en utbildning för dig som genomgång eller träning på grunderna i programmet Microsoft Excel. Utbildningen genomförs i online under fyra förmiddagar den 15, 22 och 29 maj samt 5 juni och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 8 maj.
 • maj 15
  Excel fördjupning pivottabeller- pågår Välkommen till en fortsättningskurs Excel - fördjupning pivottabeller. Utbildningen genomförs online under fyra eftermiddagar 15/5, 22/5, 29/5, 5/6 och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 2 maj.
 • maj 22
  En datorn ettor och nollor på skärmen på en svart bakgrund. Allt som symboliserar digitalisering. Bredvid datorn står texten Mötesplats industri och Digitalisera eller dö på varsin rad. Digitalisera eller dö - Mötesplats industri Välkommen till mötesplats industri på temat digitalisera eller dö. Är en aktivitet för dig som arbetar inom industrin och vill inspieras och samtala om industrins digitalisering. Genomförs i Värnamo och online den 22 maj tillsammans med Teknikföretagen. Anmäl dig idag, dock senast 15 maj.
 • maj 30
  Mätteknik grundutbildning Välkommen till grundutbildning i mätteknik, en utbildning för dig som behöver lära dig mer om att mäta utifrån ritningsunderlag. Utbildningen genomförs hos EPIC Innovation & Technology Center i Växjö den 30 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 23 maj.
 • jun 03
  Form & Läge grundutbildning- Fullbokad! Välkommen till Form & Läge, en grundutbildning för dig som har behov av kunskap inom området. Utbildningen genomförs online den 3 juni och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 20 maj.
 • jun 11
  Modern Industriell Pneumatik- 1 plats kvar! Välkommen till Modern industriell pneumatik, en utbildning för dig som arbetar effektivt med pneumatik i produktionen. Utbildningen genomförs på plats i Växjö under 2,5 dagar den 11-13 juni och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 4 juni.
 • jun 18
  LEAN grundutbildning- Fullbokad! Välkommen till grundutbildning inom LEAN för dig som behöver ha grundläggande kunskaper om Lean och dess tillämpningar. Utbildningen genomförs i Växjö den 18 juni och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 11 juni.
 • jun 19
  Form- och lägestoleranser - Fullbokad! Välkommen till fördjupningsutbildningen kring form- och lägestoleranser, en utbildning för dig som har behov av mer kunskap inom området. Utbildningen genomförs online via Teams den 19 juni och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 12 juni.
 • aug 20
  Automation för operatörer Välkommen till Automation för operatörer, en utbildning för dig som arbetar i en automatiserad produktion, men som saknar grundkompetens i området.
  Utbildningen genomförs i Växjö den 20-21 augusti och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+.
  Anmäl dig idag, dock senast 13 augusti.
 • aug 21
  Utveckla din presentationsteknik Välkommen till denna kurs som ger dig tips på hur du kan krydda och utveckla din pedagogik och presentationsteknik. Utbildningen genomförs i Värnamo den 21 augusti och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 14 augusti.
 • aug 21
  Grundläggande industriutbildning Välkommen till Grundläggande industriutbildning, en utbildning för dig som är ny inom industrin eller saknar grundläggande utbildning för arbete inom tillverkande industri. Utbildningen består av fem delar; Hälsa-miljö-säkerhet, Ritningsläsning, Mätteknik, Truckförarutbildning och Grundläggande kvalitet. Utbildningen genomförs i Värnamo med start den 21 augusti. Anmäl dig idag, dock senast 12 augusti.
 • aug 27
  Ledarskap för första linjens ledare Välkommen till ledarskap för första linjens ledare, en utbildning för dig som behöver din första ledarskapsutbildning. Utbildningen genomförs i Värnamo den 27 augusti och 18 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 20 augusti.
 • aug 28
  Projektledning & Ledarskap Välkommen till en utbildning i projektledning och ledarskap. Är en utbildning för dig som behöver nycklarna till ett lyckat projekt och även praktiska tips och verktyg hur du ska leda ditt projektteam. Utbildningen genomförs i Värnamo den 28-29 augusti och 5 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 21 augusti.
 • aug 28
  Återvinning av plast och fiberkompositer Välkommen till kursen "Återvinning av plast och fiberkompositer". Utbildningen genomförs online den 28 augusti och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag!
 • sep 03
  Excel grundutbildning- Fullbokad! Välkommen till en grundutbildning i Excel, en utbildning för dig som behöver genomgång eller träning på grunderna i programmet Microsoft Excel. Utbildningen genomförs online under fyra förmiddagar den 3 september, 5 september, 10 september och 12 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 27 augusti.
 • sep 03
  Arbeta effektivt i Excel- fortsättningskurs Välkommen till Arbeta effektivt i Excel, en utbildning för dig som vill fördjupa och förbättra dina kunskaper i Excel. Utbildningen genomförs online under fyra eftermiddagar 3 september, 5 september, 10 september och 12 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 27 augusti.
 • sep 17
  Livscykelanalys för plastprodukter Välkommen till kursen Livscykelanalys för plastprodukter, en utbildning för dig som behöver grundläggande kunskap om livscykelanalys (LCA) för plast. Utbildningen genomförs online via Zoom den 17 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag!
 • sep 19
  Formsprutning helt enkelt - för "chefen" Välkommen till Formsprutning helt enkelt, en utbildning för dig som chef eller ledare som vill få en förståelse kring formsprutning och dess möjligheter och begränsningar. Utbildningen genomförs i Värnamo den 19 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag!
 • sep 19
  Coachande medarbetarsamtal Välkommen till Coachande medarbetarsamtal, en utbildning som vänder sig till dig som chef som genomför medarbetarsamtal. Utbildningen genomförs i Värnamo den 19 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 12 september.
 • sep 24
  Strategiskt Ledarskap Välkommen till strategiskt ledarskap, en utbildning som vänder sig till dig som chef i företagsledande befattning. Utbildningen inleds med en digital introduktion 24 september , och genomförs därefter i Värnamo 2 oktober. Den är del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+.
 • sep 24
  MS Teamsutbildning Välkommen till MS Teams, en utbildning för dig som vill förbättra dina kunskaper i verktyget. Utbildningen genomförs online den 24 september och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 17 september.
 • okt 03
  El-Ritningsläsning Välkommen till El-Ritningläsning, en utbildning för dig som behöver mer kunskap inom elektriska kopplingar och felsöka elproblem. Utbildningen genomförs i Växjö den 3 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 26 september.
 • okt 03
  Projektledning & Ledarskap Välkommen till en utbildning i projektledning och ledarskap. Är en utbildning för dig som behöver nycklarna till ett lyckat projekt och även praktiska tips och verktyg hur du ska leda ditt projektteam. Utbildningen genomförs i Värnamo den 3-4 oktober och 10 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 26 september.
 • okt 07
  Grundläggande Programmeringskurs Yaskawarobot med inriktning på SVETS Välkommen till Programmeringskursen med Yaskawarobot, en utbildning för dig som ska jobba med en svetsande MOTOMAN-robot. Utbildningen genomförs i Torsås den 7-11 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 30 september.
 • okt 07
  Excel grundutbildning- Fullbokad! Välkommen till en grundutbildning i Excel, en utbildning för dig som behöver genomgång eller träning på grunderna i programmet Microsoft Excel. Utbildningen genomförs online under fyra förmiddagar den 7 oktober, 10 oktober, 14 oktober och 17 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 30 september.
 • okt 07
  Grundläggande kvalitetsutbildning Välkommen till grundläggande kvalitetsutbildning, en utbildning för dig som inom industrin vill få grundläggande kunskaper om kvalitet. Utbildningen genomförs under två halvdagar i Värnamo den 7 oktober och 21 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag!
 • okt 07
  Excel fortsättningskurs - Fördjupning Pivottabeller Välkommen till en fortsättningskurs i Excel med fördjupning pivottabeller. Utbildningen genomförs online under fyra eftermiddagar 7 oktober, 10 oktober, 14 oktober och 17 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 30 september.
 • okt 09
  LEAN grundutbildning Välkommen till grundutbildning inom LEAN för dig som behöver ha grundläggande kunskaper om Lean och dess tillämpningar. Utbildningen genomförs i Växjö den 9 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 2 oktober.
 • okt 15
  Ledarskap för första linjens ledare Välkommen till ledarskap för första linjens ledare, en utbildning för dig som behöver din första ledarskapsutbildning. Utbildningen genomförs i Värnamo den 15 oktober och 5 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 8 oktober.
 • okt 22
  Ekonomi för icke ekonomer Välkommen till Ekonomi för icke ekonomer! En utbildning för dig som som kommer i kontakt med ekonomiska termer i ditt dagliga arbete men inte arbetar som ekonom. Utbildningen genomförs online under fyra tillfällen - 22 oktober, 24 oktober, 5 november och 7 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 15 oktober.
 • nov 05
  Plaster i en cirkulär ekonomi Välkommen till Plaster i en cirkulär ekonomi, en utbildning för dig som
  behöver veta mer om plaster i ett cirkulärt kretslopp. Utbildningen genomförs online den 5 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag!
 • nov 11
  Förbättringsarbete i fokus- fortsättningskurs Välkommen till Förbättringsarbete i fokus, en fortsättningskurs för dig som
  arbetar som förbättringsledare eller motsvarande. Utbildningen genomförs under två halvdagar i Värnamo den 11 november och 25 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+.
 • nov 12
  Form- och lägestoleranser fördjupning Välkommen till fördjupningsutbildningen kring form- och lägestoleranser, en utbildning för dig som har behov av mer kunskap inom området. Utbildningen genomförs online via Teams den 12 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 5 november.
 • nov 19
  Grundkurs i PLC programmering Välkommen till PLC programmering, en grundkurs för dig som vill arbeta effektivt med PLC-styrning. Utbildningen är en 3-dagarskurs och genomförs i Växjö den 19-21 novmeber och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 12 november.
 • nov 19
  Projektledning & Ledarskap Välkommen till en utbildning i projektledning och ledarskap. Är en utbildning för dig som behöver nycklarna till ett lyckat projekt och även praktiska tips och verktyg hur du ska leda ditt projektteam. Utbildningen genomförs i Värnamo den 19-20 november och 26 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 12 november.
 • nov 19
  Värt att veta om plast, fortsättningskurs Välkommen till fortsättningskursen inom Värt att veta om plast, en utbildning för dig som vill få fördjupade kunskaper inom de vanligasterna plasterna. Utbildningen genomförs online 19 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+.
 • nov 20
  LEAN grundutbildning Välkommen till grundutbildning inom LEAN för dig som behöver ha grundläggande kunskaper om Lean och dess tillämpningar. Utbildningen genomförs i Värnamo den 20 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 13 november.
 • nov 21
  Formsprutning helt enkelt - för "chefen" Välkommen till Formsprutning helt enkelt, en utbildning för dig som chef eller ledare som vill få en förståelse kring formsprutning och dess möjligheter och begränsningar. Utbildningen genomförs i Värnamo den 21 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag!
 • dec 03
  Excel grundutbildning Välkommen till en grundutbildning i Excel, en utbildning för dig som behöver genomgång eller träning på grunderna i programmet Microsoft Excel. Utbildningen genomförs online under fyra förmiddagar den 3 december, 5 december, 10 december och 12 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 26 november.
 • dec 03
  Arbeta effektivt i Excel- fortsättningskurs Välkommen till Arbeta effektivt i Excel, en utbildning för dig som vill fördjupa och förbättra dina kunskaper i Excel. Utbildningen genomförs online under fyra eftermiddagar 3 december, 5 december, 10 december och 12 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 26 november.
 • dec 05
  Form & Läge grundutbildning Välkommen till Form & Läge, en grundutbildning för dig som har behov av kunskap inom området. Utbildningen genomförs online den 5 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 28 november.
 • dec 05
  Automation för operatörer Välkommen till Automation för operatörer, en utbildning för dig som arbetar i en automatiserad produktion, men som saknar grundkompetens i området.
  Utbildningen genomförs i Växjö den 5-6 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+.
  Anmäl dig idag, dock senast 28 november.
 • dec 06
  Effektivare ställ med SMED Välkommen till Effektivare ställ med SMED, en grundkurs om metoden SMED för dig som arbetar med omställningsarbete i maskiner. Utbildningen genomförs i Värnamo den 6 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag!

Kontaktpersoner

Vi tar emot utbildningsbehov och besvarar dina frågor.

Niclas Stensson

Niclas Stensson
Utvecklingsstrateg
Kompetensutveckling för näringslivet

Tobias Lundquist

Tobias Lundquist
Projektledare
Kompetensutveckling Småland+ och
ansvarig Partnerskapet