Anmälan till skolprogram 2022

Använd det här formuläret för att anmäla din skola till Teknikcenters skolprogram hösten 2022. För varje årskurs finns det ett rekommenderat skolprogram.

Antalet platser fördelat på skolor i Värnamo kommun

Skola

Antal platser

Apladalsskolan

15

Borbackaskolan

4

Bors skola

6

Bredaryds skola

6

Enehagens skola

10

Exposkolan

7

Forsheda skola

7

Fryele skola

2

Gröndalsskolan

15

Gällaryds skola

2

Hanahöjskolan

6

Horda skola

2

Hånger skola

2

Kärda skola

2

Mossleskolan

10

Rydaholms skola

6

Rörstorpsskolan

9

Trälleborgsskolan

12

Tånnö

1

Grundsärskolan

2


Förskoleklass: Hur tänker en dator - Ett program med övningar i datalogiskt tänkande där eleverna i förskoleklass bekantar sig med några grundläggande principer för programmering.

Åk 1: Maskiner som snurrar - Barnen undersöker, bygger och programmerar mekanismer som drivs av remmar och kugghjul.

Åk 2: Expresskö- Ett skolprogram där eleverna lär sig att bygga och programmera en enkel biljettkontroll i LEGO.

Åk 3: Konstruktör och programmerare - Barnen får prova på två yrken. Som konstruktörer bygger barnen först i lego efter ritning. Sedan får de programmera den rörliga legokonstruktionen. Aktiviteten avslutas med en utmaning, där yrkena praktiseras.

Åk 4: LEGO Spike Hopptävlingen - Eleverna designar prototyper med LEGO Education SPIKE Prime, för att hitta det mest effektiva sättet att förflytta en robot utan att använda hjul.

Åk 5: Lego Spike Lek med föremål - Vi undersöker hur en avståndssensor kan användas för att mäta avstånd. I slutet av aktiviteten kommer eleverna att kunna programmera körningsbasen så att den hämtar och lämnar fyra LEGO-klossar på olika avstånd

Åk 6: LEGO Spike Trasig – Bygg en ”CNC-maskin” efter instruktion i LEGO Education SPIKE Prime och ta reda på varför den inte fungerar. Eleverna reparerar maskinen och programmerar den så att den klarar av att utföra uppdraget med en färgsensor.

Åk 7: Swift Playground- Programmering på iPad - Eleverna lär sig grunderna i programmeringsspråket Swift playground på iPad.

Åk 8: Festo Pneumatik Med Festos pedagogiska undervisningsmaterial med industrikomponenter bekantar sig eleverna med grunderna i pneumatik på praktiskt sätt.

Åk 9: Open Desk designer - En utmaning där eleverna skapar en produkt i en enkel produktutvecklingsprocess, med hjälp av modern 3D-teknik.

Skriv ut sidan

Sidansvarig


Oscar Axelsson
oscar.axelsson@varnamo.se
Uppdaterad: 2022-05-11