Välkommen Jonas!

Jonas Järpestad, nyanställd på Campus Värnamo.

Idag säger vi hej och välkommen till Jonas Järpestad som är nyanställd på Campus Värnamo och ska jobba som huvudlärare och programansvarig för yrkeshögskoleutbildningen 3D-printtekniker.

Hej och välkommen Jonas, vem är du?

Jag är en framåt person som gillar att hålla igång och ständigt tar mig an nya utmaningar. Det kan vara allt från fullfjädrade renoveringsprojekt som noggrant planeras och fullföljs, till spontana idéer så som att lära mig ett nytt musikinstrument efter ett sisådär genomtänkt impulsköp. Jag tycker mycket om att umgås med familj och vänner – men får jag en stund för mig själv sätter jag mig gärna och läser en bok eller målar 3D-modeller till figurspel.

Var kommer du senast ifrån?

De senaste sju åren har jag arbetat på PLM Group som är återförsäljare av CAD-programmet SolidWorks. Min roll innefattade främst utbildning, support och konsultation för både nya och befintliga konstruktörer.

Vad ska du jobba med på Campus Värnamo?

Jag kommer att jobba som huvudlärare och kursansvarig för YH-programmet Kvalificerad 3D-printtekniker.

Vilka mål har du framför dig och hur relaterar du dem till Campus Värnamo?

Jag har ett stort intresse för teknik överlag vilket passar bra in på många av utbildningarna som erbjuds på Campus Värnamo. Additiv tillverkning (3D-print) är en växande industri och jag ser fram emot att få fördjupa mig ytterligare inom området tillsammans med Campus Värnamo. Geografiskt sett tycker jag dessutom att utbildningen ligger strategiskt placerad i Värnamo.

Vilken är din upplevelse av Campus Värnamo och Gummifabriken?

Jag studerade på Campus Värnamo innan verksamheten flyttade in i de nya lokalerna.
Sedan dess har det hänt oerhört mycket och det känns spännande att nu få ta del av lokalerna som min arbetsplats. Gummifabriken erbjuder det som kan önskas vid en eftergymnasial utbildning. Allt från bra utbildningslokaler till restaurang, bibliotek, biograf med mera.

Lycka till Jonas och roligt att du har börjat jobba hos oss!

Skriv ut sidan