Succé för fössta digitala Jobb GPS:en!

På Smålands nationaldag genomfördes den första helt digitala jobb- och utbildningsmässan.

Mässan genomfördes den 4 mars för nionde gången. Det var första gången den var helt digital. Besökarna kunde hemifrån soffan, i skolan eller var man nu befann sig "besöka" utbildningsanordnare och företag via programmet Teams. Där man enkelt klickade in sig på den utbildningen eller arbetsgivaren man var nyfiken på. Vid varje hel- och halvtimme startade ett nytt informationspass.

I runda slängar var det 500 unika besökare på mässan och det var mellan 600-800 interaktioner, alltså så många besökte något pass då flera passade på att besöka mer än ett tillfälle.

Vi på Campus Värnamo hade hela 25 informationstillfällen med ungefär 100 besökare, vilket vi är jättenöjda med! Inte långt från det antalet vi brukar ha på den fysiska mässan även om det då är ca 2500-3000 besökare.

Något som flera utbildningsanordnare påpekade och även vi kunde skriva under på var att man fick hög kvalité på samtal och chattar då besökarna var verkligen intresserade och ställde bra och relevanta frågor om utbildningarna. En fördel med en digtal mässa?

Förhoppningsvis blir mässan 2022 på plats i Gummifabriken, eller varför inte en hybrid, både fysisk och digital?

På jobbgps.se kan du följa nedräkningen till nästa års mässa

Skriv ut sidan