Ny huvudlärare på Campus Värnamo!

Kalle Jonsson är ny huvudlärare på Campus Värnamo.

Vi välkomnar Kalle som ska undervisa på högskoleutbildningen 3D-teknik.

Hej och välkommen Kalle, vem är du?

Hej! Jag är en teknisk ”nörd” som bor i Jönköping med min fru och våra två barn. På fritiden gillar jag att cykla mountainbike och att åka skidor. Jobbmässigt har jag jobbat med CAD och tekniska beräkningar hela mitt yrkesverksamma liv och tycker att det är fantastiskt att se när ”polletten trillar ner” hos en student som förstår något klurigt koncept.

Var kommer du senast ifrån?

Jag kommer senast ifrån en tekniklektorsroll på Tekniska Högskolan i Jönköping. Där undervisade jag i huvudsak och var inblandad i en mängd olika kurser. Allt ifrån Mekanik och Hållfasthetslära till Avancerad CAD och FEM-kurser. Jag hann också prova på programansvar och lite forskning.

Vad ska du jobba med på Campus Värnamo?

Jag ska undervisa på 3D-teknik-programmet i Mekanik, Hållfasthetslära och FEM, bland annat.

Vilka mål har du framför dig och hur relaterar du dem till Campus Värnamo?

Jag vill vara med och utbilda morgondagens konstruktörer som kan hjälpa regionens företag med relevant kompetens och moderna verktyg. Det finns en enorm potential och det ska bli kul att få vara med Campus Värnamo och bidra till en ännu starkare industri.

Vilken är din upplevelse av Campus Värnamo och Gummifabriken?

Jag har ju varit med och följt Campus Värnamo sedan starten och jag tycker att det är en jätterolig arbetsplats med ett viktigt och spännande uppdrag. Att dessutom få göra det i Gummifabrikens fina lokaler är ju en bonus.

Roligt att du är här (igen), Kalle, lycka till!

Skriv ut sidan