Mer kärlek på arbetsplatsen efter pandemin

Dagens föreläsare Göran Adlén.

Hur och var vill du jobba? Arbetsplatsen efter pandemin föreläste en av Sveriges mest kända föreläsare Göran Adlén om digitalt idag där deltagarna fick med sig filmen för att jobba vidare med på sina arbetsplatser.
Föreläsningen arrangerades av projektet Kompetensutveckling Småland på Campus Värnamo.

Göran Adlén höll dag en spännande och stimulerande föreläsning på temat "Arbetsplatsen efter pandemin". Han berättade bland annat att vi vet alla att det är svårt att sia om framtiden. Ett exempel var att vad hade man sagt om en föreläsare som i oktober 2019 hade sagt att 2020 och 2021 skulle uppkopplade ansiktsmasker bli en stor produkt på teknikmässan i Las Vegas? Eller robotar som åkte runt bland folk och kollade tempen? Att handsprit kommer att bli en stor produkt? Den föreläsaren hade men tyckt var lite galen.

Genom historien har vi lärt oss att efter kriser startas det fantastiska företag med enorm tillväxt. Vi säger ofta att vi ska titta framåt men man ska också titta i backspegeln för det är där du ofta hittar svaren och lösningarna.

Göran spår att det kommer bland annat bli en ökad patriotism, vi blir mer och mer lokala i en global värld, inte Made in Europe eller Made in Sweden utan Made in Värnamo, vi söker trygghet. 

Här kommer några av budskapen som du kan fortsätta att diskutera på din arbetsplats allt för att planera för ett arbete som leder till succé:

  • Våga se möjligheter, våga prova men planera för att ändra ofta
  • Jobba med strategin men var hela tiden beredd på att ställa om
  • Viktigaste konkurrensmedlet är kärlek, arbeta med mänsklig hållbarhet, att bry sig om och göra varandra bra. Det är att leverera ett verkligt mervärde
  • Digiloga, ta det bästa från den digitala och den analoga världen
  • Mikroupplevelse
  • Den unga generationen förväntar sig snabbisar. Allt ska gå snabbt!

Hur blir framtiden då?
Möt framtiden med tillförsikt, det kommer att bli bra!

Kompetensutveckling Småland

Projektet Kompetensutveckling Småland erbjuder behovsstyrd och avgiftsfri kompetensutveckling till tillverkningsindustrin och dess leverantörer i Jönköpings- och Kronobergs län. Finansieras av Europeiska socialfonden.
Aktuella utbildningar hittar du här.

Skriv ut sidan