• Startsida
  • / Nyheter
  • / Kompetensutveckling Småland har startat - Johan blir projektledare

Kompetensutveckling Småland har startat
- Johan blir projektledare

Johan Palmberg, projektledare Kompetensutveckling Småland

Campus Värnamo har nu startat upp projektet Kompetensutveckling Småland som är finansierat av Europeiska socialfonden. Vi kan nu med glädje meddela att Johan Palmberg blir projektledare. Nu i förberedelsefasen inleder vi med rekrytering av företag och inventering av deras kompetensutvecklingsbehov.

Precis innan julledigheten fick vi på Campus Värnamo meddelande om att projektet Kompetensutveckling Småland beviljats med finansiering på cirka nio miljoner kronor. Vi ser nu fram emot att bidra till att stärka industrins konkurrenskraft genom kompetensutveckling de kommande två åren. Projektet startade upp den 11 januari med en förberedelsefas som bland annat innehåller rekrytering av företag och en behovsinventering samt upphandling av tjänster och utbildare till projektet.

Det är med stor glädje vi kan meddela att vi har rekryterat en erfaren projektledare med gedigen erfarenhet från industrin. Johan Palmberg som närmast kommer från OBOS Sverige AB där han arbetar som affärstödschef och tidigare varit både produktionsledare och fabrikschef inom koncernen. Johan börjar som projektledare i mars och kommer fram till dess leda på deltid tillsammans med Niclas Stensson på Campus Värnamo.

Det känns som en otroligt viktig insats att vi på Campus Värnamo nu kan vara med och lyfta konkurrenskraften för tillverkningsindustrin i både region Jönköping och Kronoberg! Genom riktade och relevanta utbildningsinsatser kommer vi kunna hjälpa till att rusta för framtiden.

Johan Palmberg, projektledare Campus Värnamo

Grattis till industrin och dess medarbetare i region Jönköping och Kronoberg. Fantastiskt roligt att vårt arbete med Partnerskapet och de kostnadsfria utbildningarna för industrin nu kan utvecklas och fortsätta bidra till människors och företags utveckling och tillväxt.

Niclas Stensson, utvecklingsstrateg och ansvarig för näringslivssamverkan.

Om projektet

Kompetensutveckling Småland beviljats med finansiering på cirka nio miljoner kronor från Europeiska socialfonden. Vi på Campus Värnamo ser nu fram emot att bidra till att stärka industrins konkurrenskraft genom kompetensutveckling de kommande två åren. Kompetensutveckling Småland är ett tvåårigt projekt som riktar sig till tillverkningsindustrin och dess leverantörer i Jönköpings och Kronobergs län.

Målet är att ca 1600 personer från ca 100 företag ska ha genomgått behovsstyrd kompetensutveckling under perioden. De genomförda insatserna ska bidra till både högre kompetensnivå hos de anställda och företaget samt öka den småländska industrins konkurrenskraft.

Läs mer om Kompetensutveckling Småland på sidan om projektet.

Frågor besvaras av:

Niclas Stensson, Campus Värnamo
070-271 71 84, Niclas.Stensson@varnamo.se

Johan Palmberg
0370-37 81 38, Johan.Palmberg@varnamo.se

Skriv ut sidan