Industriresan 2023

Anna Sandqvist från Business GnosjöRegionen (BGR) och Mikael Karlsson från Värnamo kommun hälsade välkomna i Norhedssalen och informerade om BGR och Värnamo kommun

Industriresan är ett sätt för studenter att få se hur det de lär sig under studietiden tillämpas på företagen och företagen träffar potentiell framtida arbetskraft. 

Civilingenjörsstudenterna i årskurs två på Jönköpings tekniska högskola besökte 30-31 mars fyra olika tillverkande företag. Vi tackar Business Gnosjöregionen och företagen som finansierade detta.
Studenterna fick se tillverkning på GP Rosti, Axjo, Delex och Zinkteknik. De fick öven besöka Hylténs industrimuseum för att få en bakgrund till hur allt startade i Gnosjöregionen

Film från Zinktekniks nya lösning med AGV-truckar (självkörande truckar), automatiskt kvalitetssystem samt automatiska packningssystem.

Filmen är ej textad då den inte innehåller något tal.

Industriresan är ett samarbete mellan Jönköpings Tekniska högskola, (JTH) och Campus Värnamo. Civilingenjörsstudenterna får inblick i företagen i regionen och vilka arbetsmöjligheter som finns där och det underlättar för företagen att rekrytera nyexaminerade studenter från JTH. Företagen presenterar sina verksamheter för studenterna, visar dem runt i lokalerna och ger dem utmaningar att lösa, till exempel hur en produkt kan vidareutvecklas.

Skriv ut sidan