• Startsida
  • / Nyheter
  • / Högskolan Väst ställer in programmet Tillämpad samhällsplanering

Högskolan Väst ställer in programmet Tillämpad samhällsplanering

Högskolan Väst ställer in utbildningsprogrammet Tillämpad samhällsplanering (180 hp). Det nya programmet var tänkt att starta upp nu i höst på högskolans campus i Trollhättan, men även på Campus Västervik, Campus Skellefteå och Campus Värnamo.

- Det är naturligtvis mycket tråkigt att behöva ställa in ett utbildningsprogram med kort varsel. Men för oss är kvalitetsfrågan alltid det viktigaste, och i detta program kan vi på kort sikt inte garantera kvaliteten för de studenter som skulle börja i höst. Detta är en kvalitetsfråga och inget annat, säger Fredrik Sjögren, t.f. prefekt på institutionen för ekonomi och IT vid Högskolan Väst.

Fredrik Sjögren berättar att kvalitetsfrågan för programmet aktualiserats i och med ett plötsligt kompetenstapp bland undervisande personal. Nyckelpersoner för programmet har valt att gå vidare till andra anställningar.

Att programmet Tillämpad samhällsplanering ställs in är också tråkigt för de tre externa campus som erbjöd utbildningen. Vi brinner för decentraliserad utbildning eftersom det gör högre utbildning tillgänglig för de som bor långt ifrån högskoleorter. Vi hade sett fram emot att ge programmet på dessa campus, men kvaliteten går som sagt först, avslutar Fredrik Sjögren.

Läs hela nyheten på Högskolan Västs hemsida.

Skriv ut sidan