Examen Produktionsutveckling och Verktygsteknik!

Idag var det dags för examen för utbildningarna Verktygsteknik och Produktionsutveckling. Med kort varsel fick även årets examen ställas om och bli digital.

Drygt 30 deltagare, studenter, representanter från näringslivet, personal från Campus Värnamo och Tekniska högskolan i Jönköping var idag med på den digitala examen för yrkeshögskoleutbildningarna Produktionsutveckling och Verktygsteknik.
Efter 1,5 års studier är nu studenterna klara för att praktisera sina nya kunskaper i näringslivet, där de är väldigt eftertraktade och behövda oavsett om det är hos sin tidigare arbetsgivare eller en ny.

Hanna och Cinna från Campus Värnamo guidade deltagarna genom programpunkterna. Hanna som är studentcoach pushade för vår alumnverksamhet och att vi gärna vill hålla kontakten med våra före detta studenter och att gå med i Facebookgruppen för alumner. Det har varit flera digitala examensfester nu de senaste åren men när det blir som vanligt igen är det dags för en rejäl alumnfest!

Utbildningsanvariga Cinna berättade om utmaningen med distansundervisningen under pandemin. Ett av våra värdeord är ju Nära, vilket varit tufft under dessa omständigheter. Studenterna ska vara stolta över det de har presterat! Hon uppmanade studenterna att tänka på den personliga utvecklingen, mål, alla nya vänner och vikten av att tänka långsiktigt och göra allt klart och ta ut sitt examensbevis, om man inte redan är klar.

Ni kan göra skillnad med de kunskaper ni fått på utbildningen, ta hand om er superkunskap!

Per Pettersson, Managing Director Rosti GP AB och ordförande i ledningsgruppen för Produktionsutveckling

Mats Kihlman, avdelningschef på Tekniska högskolan i jönköping som är utbildningarnas huvudman.
En uppmaning till studenterna är att tänka på oss ibland även i fortsättningen, man kan alltid kompetensutveckla sig hos oss och tänka på någon i ens närhet som man kan tipsa om utbildningarna, det kanske finns någon som vill studera hos oss?

Per Pettersson, ordförande i ledningsgruppen för Produktionsutveckling talade om att det har varit en utmanande tid för studenterna med distansstudierna under pandemin med LIA och köra lektioner på distans. Han uppmanade studenterna att tänka på nätverkande, det är superviktigt, fråga någon studentkompis om utmaning på jobbet och se till att hålla kontakten.
Håll igång den nyfikna ådran, hur kan du göra det här bättre, enklare, smartare? Ni kan göra skillnad nu med de kunskaper ni fått på utbildningen, men det ligger i era händer.
Ni har en kunskap som är jätteviktig för industrin. Utbildningen har gjort er mer attraktiva!

Joakim Kilén, chef på verktygsavdelningen på Thule Group och ordförande för Verktygstekniks ledningsgrupp. Verktygsteknik är en väldigt bred utbildning, det är en stor efterfrågan på den kompetensen som studenterna nu har. De har nu ett gyllene läge att ta till vara utbildningen! De behövs där ute, det är upp till dem själva, detta är bara början, stort grattis och lycka till!

Kalle Glantz, huvudlärare Produktionsutveckling & Verktygsteknik är tacksam för att ha varit med på hela resan, studenterna har hanterat studierna under pandemin på ett jättebra sätt, vuxit jättemycket, och man blir aldrig fullärd. Hoppas alla haft roligt och ser tillbaka med en positiv känsla. Vi kanske ses igen som handledare eller i annat sammanhang.

Vi säger grattis till alla studenter och önskar lycka till!

Skriv ut sidan