Examen Produktionsutveckling och Förskollärare!

Hanna Hartikainen, studentcoach, höll i trådarna och var kvällens moderator med koll på alla detaljer.

Idag var det dags för examen för de studerande på utbildningarna Förskollärare och Produktionsutveckling.

Förskollärarna i FSK20

20 studerande i FSK20 på förskoleprogrammet tar idag examen efter 3,5 års studier och välkomnas nu av arbetsmarknaden där det finns ett stort behov av utbildade förskollärare.

Produktionsutveckling, PU22

11 studerande, en saknas på bilden, på yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling, PU22, tar också examen idag och är väldigt efterfrågade av industrin där behovet finns inom flera olika områden.

Tal till de nya förskollärarna hölls av Kristina Wennefors, Universitetsadjunkt i pedagogik och Susanna Andestaf, Universitetsadjunkt i lärarvetenskap på Jönköping University. De talade bland annat om att kvällen är en avslutning och samtidigt början på något nytt i ett gammalt yrke, utbildning är att vara rörlig! Barnen väntar på er!

Mats Kihlman, Avdelningschef Avdelningen för yrkeshögskolan, Tekniska Högskolan, Jönköping University. Mats sa att den bästa dagen för oss inom utbildning är när studenterna lämnar oss! För då har de genomfört utbildningen och är redo för arbetslivet där de är väldigt eftertraktade! Detta är bara början på er utveckling och ni kommer lära er massvis. Och studenterna är alltid välkomna tillbaka och att ta emot nya studenter på deras arbetsplatser som handledare till exempel.

Henrik Dyberg, ordförande i ledningsgruppen för Produktionsutveckling och VD på Proton Finishing talade till de studerande på PU. Henrik talade om att det är väldigt bra jobbat av de studerande att sätta sig i skolbänken när de hade jobb redan innan, modigt och bra jobbat. Ni behövs inom industrin!

Sofia Granstrand, utbildningsansvarig på Campus Värnamo, talade om att det är en särskild dag för idag har ni tagit examen! Men inte bara en stor dag för er utan också för arbetsmarknaden. Ni är väldigt eftertraktade allihopa! Sofia tackade också studenterna för deras synpunkter vilka vi kommer att använda för att vässa utbildningarna ännu mer.

Mikael Sollenberg, lärarkonsult på Produktionsutveckling önskade alla studenter stort lycka till, ni har alla ett hjärta av guld och det var en ära att lära känna er!

Campus Värnamo säger stort grattis till alla studenter och önskar lycka till!

Skriv ut sidan