Dags att tänka kompetensstrategiskt!

Oscar Axelsson och Tobias Lundquist, Kompetensutveckling Småland, Campus Värnamo. Foto: Gabriella Mellergårdh / Gnosjöregionen.se

Intresset ökar kraftigt för Campus Värnamos utbud av utbildningar för näringslivet. Kompetensutveckling Småland fångar träffsäkert industrins behov.

- Vi är inne på vårt tredje år med ESF-projektet Kompetensutveckling Småland och vi ser att intresset har ökat kraftigt senaste halvåret. Många gånger tar platserna slut direkt när vi lägger ut dem, det är nästan lite konserthysteri på vissa utbildningar, konstaterar Tobias Lundquist, Campus Värnamo.

Målet för de senaste sju månaderna i projektet har varit att nå 650 unika deltagare i 80 företag. Idag är man uppe i närmare 1000 deltagare i mer än 100 företag i Jönköpings och Kronobergs län!
– Många företag i regionen har skrivit partnerskapsavtal med oss där jag går in som deras kompetenscoach och företaget får möjlighet att styra inriktningen på våra utbildningar, berättar Oscar Axelsson.

Relevant kompetensutveckling på hemmaplan

Partnerföretagen uppskattar möjligheten till kompetensutveckling på hemmaplan, relevant för den egna verksamheten. Det breda utbudet av Campus Värnamos YH-utbildningar, framtagna i samarbete med näringslivet, är också en bonus. 
Campus Värnamo axlar fortsatt rollen som nav för näringslivets kompetenssäkring!

Vi ser att företagen pratar utbildning och strategisk kompetens-utveckling på ett helt annat sätt än tidigare – och vi hoppas att ännu fler företag börjar tänka kompetensstrategiskt.

Tobias Lundquist, projektledare Kompetensutveckling Småland

Texten är hämtad från ett reportage på gnosjöregionen.se
Text och foto: Gabriella Mellergårdh.

Skriv ut sidan