ADSL-kickoff!

Idag hade vi digital ADSL-kickoff för över 100 studenter med deltagare från näringsliv, ledningsgrupper, alumner, lärare och vi på Campus Värnamo.
Med ADSL menar vi Ansvarstagande, Drivkraft, Samarbetsförmåga och Lösningsfokus (inte internet via telejacket). ADSL handlar om hur man ska bli attraktiv och anställningsbar för arbetsgivarna.

Cinna och Hanna från Campus Värnamo.

Cinna och Hanna hälsade välkomna berättade om eftermiddagen. De berättade bland annat om att förr fokuserade arbetslivet mycket på vad man skulle kunna, nu är det lika viktigt hur man är och agerar, till exempel vikten av att vara lyhörd, flexibel och kunna ge och ta emot feedback. På Campus Värnamo försöker vi efterlikna arbetslivet i allt vi gör i utbildningarna, ADSL genomsyrar hela utbildningarna och inte bara vid någon enstaka kurs.

Sanna Arnfjorden Wadström, VD på SINF.

Sanna Arnfjorden Wadström, VD på SINF och tidigare företagare i många år.
SINF är en arbetsgivarorganisation för industri- och tjänsteföretag.

Sanna berättade bl a att det är väldigt stor kompetensbrist inom industrin, hon betonade också att det är viktigt att ha ett driv, våga tänka nytt, att man är lösningsorienterad och att ta ansvar och många andra väldigt bra tips.

Ca 50% av industriföretagen har behov av personal.

Sanna Arnfjorden Wadström, VD på SINF.

Panelsamtal med från vänster, Sanna Arnfjorden Wadström, VD på SINF, Henrik Lundell, Senior Business Developer på Prototal och Niclas Stenson, Utvecklingsstrateg på Campus Värnamo

Panelsamtal med näringslivet

Deltagarna från näringslivet, som också är engagerade i flera ledningsgrupper i våra utbildningar, diskuterade bland annat "Hur man ska vara och agera som anställd"
De betonade vikten av att rätt inställning och eget driv och intresse, och hålla deadlines med mera. Man måste vara beredd på att hela tiden lära och lära om. Har man inte den formella utbildningan kan det ändå bli väldigt bra på sikt med rätt inställning. Engagemang och det lilla extra gör skillnaden!

Fler deltagare i panelsamtalet, från vänster, Niclas från Campus Värnamo, Joakim Kihlén, chef på Thules Groups verktygsavdelning, Samuel Skog, bitr. avdelningschef fastighetsavdelningen Tekniska förvaltningen Värnamo kommun, Pernilla Strandberg, HR Manager på Rapid Granulator och på länk hade vi också Joakim Wiedesheim, VD på Polymercentrum.

Alumner

Två tidigare studenter på Campus Värnamo var också med och berättade om sin utbildning och vad de gör nu. Båda alumnerna gick ut för mindre än ett år sedan, Annika Svensson läste Produktionsutveckling och jobbar nu som arbetsledare och Susanne Trygg som läste Webbutveckling .NET jobbar nu som utvecklare.

De var överrens om att det viktigaste de lärde sig på utbildningarna var att ta ansvar och att utbildningarna matchade deras yrkesroller väldigt bra, båda berättade att det gick jättefort att komma in i sina nya arbeten!

Från vänster Annika Svensson, Produktionsutveckling, Hanna från Campus Värnamo och Susanne Trygg, Webbutvecklare .NET

Skriv ut sidan