måndag 23 oktober 2017
Vuxenutbildning Värnamo
Vux
utbildningar
student-vuxenutbildning värnamo
kontakt vuxenutbildning värnamo

Snabblänkar

Vuxenutbildning Värnamo
Boagatan 2
331 83 Värnamo

Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider:
Måndag - torsdag 8.00-16.00
Fredag 8.00-15.00

Tfn 0370-37 70 50

Kursutbud 2017-2018
Ettåriga yrkesutbildingar 2017

Om VUX

För att studera på Vuxenutbildningen i Värnamo ska du göra en individuell studieplan i samråd med någon av våra studie- och yrkesvägledare.

Allmän information om vux värnamo-dator

Kontakta våra studie- och yrkesvägledare

På Vux Värnamo kan du läsa det mesta upp till och med gymnasial nivå. Du kan läsa Utbildning i svenska för invandare (SFI) för de som är nytillkomna till Sverige, Grundläggande vuxenutbildning (Gruv) som motsvarar grundskolan, gymnasiala kurser (Gy) för att skaffa sig ett slutbetyg eller gymnasieexamen, samt diverse yrkesutbildningar.

Reglerna för Vuxenutbildning regleras i Skollagen kap 20-22 samt mer detaljerat i Förordning om vuxenutbildning. Där kan man läsa om skolans och medborgarens rättigheter och skyldigheter. Vidare kan man få mer information på Skolverkets hemsida.

Vux Värnamo har varje termin ca 450 elever som blandat läser kurser utifrån elevens egna behov. Man kan läsa närutbildning i skolan, närdistans där man läser mer hemma men möter en lärare på skolan med jämna mellanrum eller så kan man läsa på distans då all undervisning sker i hemmet. Man kan inte läsa vad man vill eller hur man vill men vi försöker att tillgodose elevernas behov så gott vi kan