Skolportalen och e-tjänster inom skola och barnomsorg

Här har vi samlat skolans och barnomsorgens olika e-tjänster. På sidan E-tjänster och blanketter hittar du Värnamo kommuns samtliga e-tjänster och blanketter.

IST förskola och fritidshem

Den 26 april 2017 införde vi vår nya e-tjänst för barnomsorg - IST förskola och fritidshem. Den nya e-tjänsten ersätter Dexter barnomsorg.

Du som har barn på förskola och fritidshem eller vill ställa ditt barn i barnomsorgskö kan sköta dina barnomsorgsplaceringar i IST förskola och fritidshem. Du kan ansöka om barnomsorg, lämna in schematider, ange inkomstuppgifter samt säga upp plats.

Du loggar in med e-legitimation.

Manual IST förskola och fritidshemPDF

Ytterligare information om vår nya e-tjänst IST förskola och fritidhem

Dexter skola

I Dexter skola kan du som vårdnadshavare till barn i grund- eller gymnasieskolan följa upp ditt barns skolgång.

Du kan ta del av ditt barns närvaro samt även anmäla frånvaro för ditt barn. Utöver detta kan du se barnets betyg, schema och nationella prov.

I Dexter under rubriken Lärande kan vårdnadshavare se underlag för omdöme, utvecklingssamtal och extra anpassningar.

Du loggar in med de användaruppgifter som du får från din skola. Om du saknar inloggningsuppgifter ansöker du om konto via e-tjänsten Dexter skola.

Skolportalen

Skolportalen bygger på systemet Office 365 och är en digital mötesplats för elever och personal i Värnamo kommuns skolor och förskolor.

Skolportalen är en plattform för samarbete, kommunikation, undervisning, dokumentation, planering och administration.

Det pågår ett utvecklingsarbete för att även vårdnadshavare i framtiden ska få tillgång till Skolportalen. I dagsläget kan vårdnadshavare nå  Skolportalen genom att logga in med barnets inloggningsuppgifter.

Granskad 2017-09-07
av Anna Grunditz