Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2020-05-20

Studenten 2020

Finnvedens gymnasiums student sker 12 juni för samtliga klasser. Såhär kommer årets firande gå till!

Utspringet

Med anledning av att vi har en allmän smittspridning i vår kommun och de risker det medför med större folksamlinga kommer vi i år inte kunna erbjuda ett traditionellt utspring. Ledningen för Figy har vägt in olika för- och nackdelar, tagit del av Folkhälsomyndighetens råd samt undersökt hur andra kommuner i landet hanterar frågan. Studenten är en viktig höjdpunkt för avgångseleverna, men vi måste göra det vi kan för att minska riskerna och undvika att belasta vår sjukvård ännu mer.

Eleverna kommer att fira studenten klassvis utspridda på skolans olika enheter. Därefter kommer klassen att ha ett gemensamt utspring. Eftersom att anhöriga inte kommer kunna delta i år kommer det att finnas möjlighet att följa klassutspringet digitalt.

Vi vädjar att elever rör sig från skolans område snarast efter sitt utspring.

Mentorstiden

Varje klass kommer bli tilldelad tid och plats för att träffas på skolan. Tid och plats för respektive klass kommer att meddelas av klassens mentor. Gemensam lunch/fika kommer ätas i klassrummet. Tal från skolledning och elevkåren kommer sändas digitalt. Konsert från esteteleverna kommer finnas tillgänglig att se. Stipendier kommer delas ut i klassrummen.

Klassfotografering

Klassfotografering kommer ske enligt schema.

Senast uppdaterad:
2020-05-20