Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2019-03-22

Blixtlåset anordnar regionfinal i Värnamo

Blixtlåset, Svenska Gymnasiemästerskapen för Innovatörer anordnar regionfinal i Värnamo i samarbete med Campus Värnamo, Finnvedens gymnasium och Teknikcollege Västra Småland. Det är första gången som en regionfinal anordnas i Småland av Blixtlåset.

Blixtlåset är ett gymnasiemästerskap där gymnasieungdomar tävlar med innovativa uppfinningar eller tjänster inom teknik.

Regionfinalen för Småland och Blekinge är den 1 april, på Gummifabriken där en jury med representanter från näringslivet och politiken i regionen ska utse vilka lag som går vidare till riksfinalen som hålls senare i vår.

Regionfinalen är en av åtta i landet och till tävlingen kommer det 27 lag och cirka 170 elever som kommer från gymnasieskolorna i Gislaved, Ronneby, Vaggeryd och Värnamo. Parallellt med presentation för olika jurygrupper kommer de tävlande bidragen ha en utställningsmässa som är öppen för alla att besöka under förmiddagen.

Välkomna 1/4 mellan kl.9-12 att besöka Plan 2 på Gummifabriken för att se alla spännande uppfinningar som ungdomarna ställer ut eller kom till Livesalen på Gummifabriken mellan kl.13-15 och var med och heja fram lagen som ska gå vidare till Blixtlåset nationella final senare i vår.

Tävlingen startades för ett antal år sedan av Siemens som är huvudsponsor.

Tävlingen Blixtlåsetlänk till annan webbplats

Senast uppdaterad:
2019-03-22