Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2019-01-29

Nya upptagningsområden för grundskola

Inför läsåret 2019/2020 kommer upptagningsområdena för grundskolan att förändras. Förändringen görs för att få en jämnare elevströmning till skolorna i Värnamo kommun och för att effektivt utnyttja befintliga lokaler.

De skolor som berörs av det förändrade upptagningsområdet är i första hand Enehagens skola och Rörstorppsskolan i samband med att Exposkolan (f.d Östboskolan) börjar användas läsåret 2019/2020. Rörstorpsskolan kommer då att bli en f-åk 3 skola och Exposkolan en åk 4-6 skola. Där elever som ska börja F-klass till hösten och tidigare tillhört Enehagens skola kan nu istället tillhöra Rörstorpsskolans upptagningsområde.  

Elever som har påbörjat sin skolgång på en grundskola kommer inte att beröras av de nya upptagningsområdena, utan de får gå kvar på sin skola. Elever som går på Enehagens skola eller andra grundskolor har dock möjlighet att önska byte av skola till den nyrenoverade Exposkola (f.d Östboskolan) om de önskar. Vid val av skola har man dock inte rätt till skolskjuts.

Förändringarna i det nya upptagningsområdet

De förändringar som kommer att göras är att elever från stadsdelarna Amerika och Nylund samt Hjälshammar i Värnamo anvisas skolgång vid Rörstorpsskolan och elever väster om järnvägen Värnamo-Jönköping anvisas skolgång vid Trälleborgsskolan.

Förändringen innebär också att elever i åk 7–9 från Tånnö med omnejd anvisas skolgång vid Apladalsskolan. Förändringarna beslutades av barn- och utbildningsnämnden 26 september.

Karta över upptagninsområden i Värnamo kommunlänk till annan webbplats

Senast uppdaterad:
2019-01-29