Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2018-11-06

Kulturskolan erbjuder kurser i bild, form, foto och filmskapande permanent

Nu är det beslutat Kulturskolans undervisning i bild, form, foto och filmskapande kommer att erbjudas permanent från och med läsåret 2019/2020.

Sedan två år tillbaka har Kulturskolan i Värnamo erbjudit kurser i bild, form, foto och filmskapande, som har finansierats med hjälp av statliga medel och därmed varit ett tidsbegränsat projekt. Det är nu beslutat att Kulturskolan kommer att kunna erbjuda kurser i bild, form, foto och filmskapande permanent.

- Kulturskolan fyller ju 50 år 2019, så detta känns som en fantastisk födelsedagspresent!, säger Andreas Westberg, kulturskolechef och rektor.

Genom att kunna erbjuda dessa kurser kan Kulturskolan fånga in barn och ungdomar som brinner för bild, form och estetisk media och ge de ytterligare stimulans att utveckla sin kreativitet och fantasi.

- För många barn och ungdomar är detta ett mindre utlämnande uttryckssätt, ett behagligt sätt att möta en publik, säger Andreas Westberg, kulturskolechef. Bild är oftast ett bestående estetiskt uttryck. Uttrycket kan betraktas även när utövaren inte är närvarande. Fokus behöver inte ligga på utövaren utan kan ligga på uttrycket (konstverket, fotot eller filmen) istället.

Kurserna kommer att bedrivas i Kulturskolans befintliga lokaler. På sikt kommer Kulturskolan då således att behöva anställa en bildpedagog samt en foto/filmpedagog eller en kombination av de båda.

Rektor Andreas Westberg

Senast uppdaterad:
2018-11-06