Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2018-09-07

Uppdatering kring Östboskolans renovering

Under våren påbörjades om- och tillbyggnaden av Östboskolan. Till höstterminen 2019 ska den vara inflyttningsklar för en mellanstadieskola i samband med att skolan byggs renoveras även tillagningskök och förvaltningslokaler.

Den nya Östboskolan beräknas ha plats för cirka 300 elever i årskurs fyra till sex, totalt 12 klasser. På skolan kommer det även att finnas en fritidsklubb i helt nybyggda lokaler. Eleverna kommer från östra Värnamo. I första hand från Rörstorpsskolan, som kommer att bli en F-3 skola i samband med att Östboskolan börjar användas.

Under hösten kommer information skickas ut till de vårdnadshavare vars barn kommer ingå i Rörstorp-Östbos nya upptagningsområde. Det kommer även att finnas möjlighet att välja skolan för andra intresserade som önskar att gå på Värnamos nyaste skola.

Östboskolan kommer att bli en del av skolenheten Rörstorp-Östbo. Rektor för skolenheten är Anna Skärin och biträdande rektor är Marcus Skytt. Under året som går kommer eleverna från Rörstorp bland annat vara delaktiga i att bestämma namnet på den nya skolan, utemiljön och lärmiljön på fritidshem.

- Vi ser fram emot att start upp en ny skola i fräscha lokaler och med nya lärmiljöer. Skolan kommer att bli ett bra tillskott för att få ner trångboddheten på skolorna i östra Värnamo, säger verksamhetschef för grundskolan Helene Kristins.

I renoveringen ingår ett nytt tillagningskök som kommer att leverera måltider till barn i förskola, elever i grundskola samt till de som har matdistribution, ungefär 2000 portioner om dagen. Köket på Östbo blir därmed det första kök i Värnamo kommun som förser både unga och äldre med måltider.

Det som renoveras sist är Hus C, den gamla elevhemsbyggnaden, som ska byggas om till kontor för omsorgsförvaltningen. Planerad start är i maj och inflyttningen ska kunna ske under sommaren 2019.

Senast uppdaterad:
2018-09-07