Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2018-02-28

Hon blir ny barn- och utbildningschef

Den 1 juni blir Karin Kihlman Thornell ny barn- och utbildningschef i Värnamo kommun. Hon kommer närmast från en tjänst som gymnasiechef på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping.

- Skolan är vår framtidsagent, vår stora utmaning är att veta vad vi ska utbilda till. Vilken kompetens behöver våra barn och unga när de ska ut på arbetsmarknaden? säger hon.

Karin bor i Eskilstorp utanför Bredaryd. Hon är utbildad gymnasielärare i historia, religion och italienska men har också studerat religionspsykologi och arkeologi. Hon har jobbat med internationalisering och utvecklingsfrågor, bland annat som utvecklingsstrateg i Värnamo kommun för några år sedan. Hon har också drivit eget företag och bott flera år i Italien.

Arbetsglädje och delaktighet

De senaste fyra åren har hon haft chefsbefattningar, först som rektor i Hillerstorp och Kulltorp, sedan som gymnasiechef för Bäckadalsgymnasiet i Jönköping.

- Att jobba som chef har lärt mig mycket om vad som är viktigt i ledarskapet: arbetsglädje, delaktighet i beslutsprocesserna, kontinuitet och långa processer. Den som befinner sig i ett tydligt sammanhang och struktur kan känna lugn i arbetet, säger hon.

Elevens bästa

Hon vurmar för att vara i skolan för elevernas skull, att deras bästa ska genomsyra varje beslut. Och hon tror på samverkan, för alla åldrar.

- Den som känner delaktighet i beslutsprocessen kan förstå sin del i sammanhanget. Vi är här tillsammans och kan göra något fantastiskt. Alla fyller en viktig funktion för att helheten ska bli bra.

Ulf Svensson, kommundirektör, är nöjd med att hitta en efterträdare till tidigare barn- och utbildningschefen Elisabet Nord, förhållandevis snabbt.

- Jag är glad att vi lyckats knyta Karin till oss. Med hennes syn på hur utveckling ska bedrivas tillsammans med hennes breda erfarenhet och lokala förankring kan vi fortsätta vår väg mot att bli en av Sveriges bästa skolkommuner.

Fram tills Karin är på plats 1 juni är Magnus Flink tillförordnad barn- och utbildningschef.

Karin Kihlman Thornell

Senast uppdaterad:
2018-06-19