Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
33183 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Rektor för Tekniksektorn
Svante Leo
svante.leo@edu.varnamo.se

Rektor för Humanistsektorn
Inga-Lill Svanholm
inga‑lill.svanholm@edu.varnamo.se

Rektor för Entreprenörsektorn
Andreas Nelander
andreas.nelander@edu.varnamo.se

Rektor för Utvecklingssektorn
Viktor Radell
viktor.radell@edu.varnamo.se

Besöksadress
Prostgårdsvägen 3
331 83 Värnamo

Ansökan till gymnasieskolan

Du är behörig att söka till gymnasieskolan om du är under 20 år (för läsåret 2019/20 ska du vara född 2000 eller senare) om du har avslutat din grundskoleutbildning eller motsvarande utbildning och inte har genomgått en gymnasieutbildning eller likvärdigt utbildning inom gymnasieskolan.

Om du inte uppfyller behörighetskraven för bli antagen på ett nationellt program kan du gå ett introduktionsprogram för att uppnå behörighet. Mer information om behörighet och programmen får du av din studie- och yrkesvägledare.

Du som går i årskurs 9 i Värnamo kommun och ska välja gymnasieutbildning ska göra din ansökan på webben. Ansökan gör du via länken i högermenyn. I mitten av januari får du ett brev med instruktioner samt inloggningsuppgifter till din personliga valsida av din studie- och yrkesvägledare.

Tidplan för gymnasieansökan 2019/2020

  • 8 januari - ansökningsperioden börjar.
  • 5 februari - sista ansökningsdag.
  • I5 april preliminärt antagning klar.
  • 16 april till 10 maj är det omvalsperiod. Om du vill ändra i ditt val eller göra ett helt nytt val måste du göra det hos din studie- och yrkesvägledare.
  • 1 juli - slutlig antagning klar
  • Under augusti sker reservantagningen.

Antagning

I början av vårterminen görs den preliminära antagningen. Resultatet av den finns den 16 april hos din Studie- och yrkesvägledare. Du kan också se på webben om du är preliminärt antagen. Den slutliga antagningen görs på ditt vårterminsbetyg. Den 2 juli är den slutliga antagningen klar. Alla sökande får ett slutligt antagningsbesked hemskickat med posten.

Reservantagning

Om du inte är antagen på ditt förstahandsval ska du meddela antagningsenheten eventuella önskemål om reservplats senast den 31 juli. Det gör du på svarskortet, som finns på antagningsbeskedet. Reservantagning bland behöriga sökande görs till lediga platser under hela augusti. Om du är bortrest, se till att någon tar hand om din post och att du lämnat e-post och mobilnummer på din personliga sida på webben.

Fri kvot

Begränsade antal platser (fri kvot) ska finnas för elever som på grund av särskilda skäl (medicinska eller sociala skäl) bör få företräde framför övriga sökande.

Senast granskad:
2018-11-21

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter