Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Ung i Värnamo

Ungdomar

Du som är ung kan hitta en hel del aktiviteter i Värnamo. Vi har fritidsgårdar och bibliotek på flera av våra orter. Det finns även ett rikt föreningsliv med både idrottsföreningar och kulturföreningar. Mitt i centrala Värnamo hittar du också Gummifabriken och en av Sveriges bästa skateparker.

Föreningar

Det finns ungefär 300 aktiva föreningar i Värnamo. Många är idrottsföreningar, men här hittar du också flera ungdomsförbund, musikföreningar, politiska föreningar, föreningar för dig som är intresserad av foto eller musik och en massa annat.

I föreningsregistret hittar du alla föreningar i kommunen. länk till annan webbplats

Kulturskolan

Kulturskolan finns till för dig som tycker att musik, dans, teater, bild, foto eller film är roligt.

På kulturskolans webbplats kan du se mer information om deras aktiviteter.länk till annan webbplats

Kyrkor

Tycker du om att sjunga i kör eller att spela innebandy så har Missionskyrkan många aktiviteter som är öppna för alla barn och ungdomar. Här finns också scouterna för dig som går i ettan upp till nian, och på fredagar är det ungdomskväll i Missionskyrkan.

Mer information om aktiviteterna finns på Missionskyrkans webbplats.länk till annan webbplats

Gummifabriken

På Gummifabriken finns i dag bland annat Företagsfabriken, Teknikcenter, bibliotek, restaurang, bio, Campus och andra utbildningar och föreläsningar samt aktiviteter som 3D-kafé, musikkaféer och mässor.

På Gummifabrikens webbplats kan du se mer information om verksamheterna.länk till annan webbplats


Gummifabriken
Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna besökare skapar kreativa möten.

Gummifabriken är en tillväxtmotor för hela regionen. En nod för kreativitet, inspiration, innovation, utveckling, kontakter och kunskap. Med häftiga lokaler, utbildningar och verksamheter erbjuder vi platsen för inspirerande och utvecklande möten.

I Gummifabriken verkar näringsliv, utbildning och kultur med en gemensam agenda för tillväxt. Här bedrivs en väl avvägd mix av såväl offentliga som privata verksamheter med fokus på kunskapsgenererande och innovation. Tillsammans erbjuder vi massor av föreläsningar, utbildningar, 3D-café, musikcafé, kompetensakademi, företagsfabrik, teknikcenter, möten och konferenser med mera.

Värnamo skatepark

I Åbroparken mitt i centrala Värnamo finns en ny skatepark, som räknas som en av de bästa i Sverige. Den är framtagen i samarbete med de båda värnamoklubbarna Skate Värnamo och Wernamo 331.

Alla är välkomna att åka skateboard och inlines i parken, och även kickbike och BMX är tillåtet vissa tider. Trivselregler för skateparken har tagits fram i samarbete med kommunen och sitter uppe vid parken.

Trivselregler för skateparken.

Senast granskad:
2020-04-06

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter