2020-04-22

Bidrag för insatser som stimulerar fysisk aktivitet

Nu kan föreningar söka bidrag för insatser som stimulerar fysisk aktivitet, gärna i kombination med en samhällsnyttig insats.

Rörelse får oss att må bättre och många ideella föreningar påverkas just nu av neddragningar till följd av covid-19. Värnamo kommun har tagit fasta på detta och vill stödja ideella föreningars initiativ som stimulerar fysisk aktivitet, gärna i kombination med en samhällsnyttig insats.

Fysiska aktiviteter kan vara:

• Under tiden barn har aktiviteter, dela upp föräldrar, som annars står och tittar på, i mindre grupper för att gå en promenad på minst en halvtimme.
  • Gå ut och gå tillsammans med någon som inte annars kommer ut och går.
  • Organisera så att målgrupper utanför föreningen besöker olika mål på Naturkartan.

Fysiska aktiviteter som bedöms vara samhällsnyttiga kan vara:

• Dela upp ett gäng i mindre grupper och anordna plogging i er närmiljö.
  • Dela upp ett gäng i mindre grupper och leta upp och rensa bort invasiva arter.

Är din förening intresserad av att söka detta bidrag? Välkommen att kontakta kontaktcenter så berättar vi mer om bidraget och hur ansökan ska lämnas in.

2020-04-23