Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2019-05-14

Nu bygger vi en digital modell av Värnamo 1920

Har du bilder som visar hur det såg ut i Värnamo 1920? Kom till Gummifabriken den 20 maj, kl. 18 -20.

Inför Värnamo stads 100-års jubileum vill skapa en digital modell av Värnamo stad 1920 – och vi vill göra det tillsammans med er! Med modern teknik återskapar vi staden så som den såg ut vid stadsbildandet! Modellen ska vara 3-dimensionell, och om vi får till det kanske även möjlig att besöka virtuellt?

Träff på Gummifabriken

Som startskott bjuder vi in till en kväll på Gummifabriken. Kom och hjälp till – Virtuella Värnamo 1920 skapar vi tillsammans!

Nu letar vi efter bilder som visar hus och miljöer i Värnamo stad, som kan knytas till perioden 1910-1930. Kanske föreställer bilden en person som du vet hur gammal den var när bilden togs? Eller kanske står det på bilden när den är tagen? Vi letar främst efter material från de centrala delarna av staden, med utgångspunkt från Kyrktorget.

Det är inte bara fotografier som kan vara värdefulla! Tidningsurklipp eller annan dokumentation från tiden, brev eller vykort - allt som bidrar till bilden vill vi att du tar med dig till träffen!

Vi kommer att vara på Teknikcenter, Gummifabriken våning 2. Vi bjuder på kaffe och kaka, anmäl därför gärna att du kommer genom att skicka e-post till jenny.hurtig@varnamo.se.

Modell för 3-dimensionella kartor

Modellen är bara precis påbörjad, och den kommer att förändras hela tiden ju mer arbetet kommer igång.

Alla som vill bidra kan bygga hus, exempelvis i programmet sketchup, som sedan kan flyttas in i modellen. För att inte fler ska bygga på samma hus kommer vi i Facebook-gruppen diskutera och följa vem som gör vad.

Använd helst webbläsaren Chrome för att titta på modellen. Det fungerar att öppna den i smarta telefoner, men det är inte optimalt. Under projektet jobbar vi vidare med att utveckla hur man kan titta på modellen.

Se hur modellen av Värnamo 1920 ser ut i vårt verktyg för 3-dimensionella kartor.länk till annan webbplats

Gå med i Facebook-gruppen

Du kan också gå med i Facebook-gruppen Virtuella Värnamo 1920.länk till annan webbplats Där kommer du också kunna följa och bidra i projektet framöver.

Senast uppdaterad:
2019-05-14