Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2018-11-07

Theselius designar flygel till Gummifabriken

Formgivaren Mats Theselius designar en världsunik flygel för Gummifabriken i Värnamo. Flygeln invigs med en konsert med Staffan Scheja 30 mars. Arbetat med flygeln har redan börjat och flera sponsorer har gått in med pengar.

I september invigdes äntligen Auditoriet. Därmed var hela ombyggnationen av den gamla gummifabriken i centrala Värnamo färdig. En mötesplats för kultur, akademi och näringsliv på närmare 20 000 kvadratmeter. Det var egentligen bara en sak som saknades: en flygel till Auditoriet.

- I en bygd präglad av möbeltillverkning och formgivning, kändes det naturligt att be en av Sveriges allra främsta formgivare att designa en flygel exklusivt för Gummifabriken. Mats Theselius har dessutom den musikalitet som krävs för att flygeln ska uppfylla kraven både på funktion och på ett unikt formmässigt uttryck. När du ser hans skiss för en ombyggd Yamaha C7X går det inte att säga annat än att han lyckats utmärkt med detta! säger Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun.

Läs mer om flygeln.

Filmaren Fabian Svensson följer processen, vilket ska resultera i en kortdokumentär som släpps på dvd.Processen kommer även att kunna följas på flygelns eget Instagramkonto: www.instagram.com/flygelforgummifabrikenlänk till annan webbplats samt i det evenemang för invigningskonserten som skapas på www.facebook.com/varnamobibliotekochkulturlänk till annan webbplats

Skiss flygel Mats Theselius

Senast uppdaterad:
2018-11-07