2018-09-26

Nu är bänken tillbaka i Åbroparken

Lagom till att höstkylan drar in över Värnamo, är det uppvärmda konstverket Gemenskap tillbaka i Åbroparken.

Bänken kallas ”Turkens bänk” efter Kadim Acka som skänkt konstverket till Värnamo kommun. Det består av en bänk som är varm att sitta på även när det är kallt ute. I våras brände sig en person på bänken, sedan det uppstått ett fel i den.

- Nu är felet åtgärdat. Bänken har försetts med dubbla termostater samt temperaturvakt som ser till att temperaturen inte överstiger 30grader i bänken, säger Linus Enochson på tekniska förvaltningen.

Kadim Acka har lovat att betala för reparationskostnaderna.

- Det är väldigt generöst av honom. Konstverket tillhör Värnamo kommun, så han har absolut ingen skyldighet att bekosta reparationen, säger kulturchefen Lars Alkner.

Lars Alkner har varit i kontakt med mamman till flickan som brände sig.

- Enligt henne är dottern återställd, vilket förstås känns väldigt skönt, säger han.

"Turkens bänk" är tillbaka i Åbroparken.

2018-09-26