2018-09-25

Värnamo kan bli årets kulturkommun

Värnamo kommun kan bli Årets kulturkommun 2019. I slutet av november vet vi vilken av de åtta nominerade kommunerna som vinner utmärkelsen.

- Det känns jätteroligt att de satsningar vi gör i Värnamo uppmärksammas nationellt, säger Lars Alkner, kulturchef Värnamo kommun.

Det är fackförbundet Vision som delar ut priset och vem som vinner avslöjas vid deras stora kulturevent i Stockholm den 26-27 november.

Vid eventet får alla nominerade kommuner fem minuter på sig att presentera sig som kulturkommun, vad kommer du att säga?

- Jag ska försöka spegla den bredd som finns i Värnamo, men visst är satsningen på Gummifabriken central. Kulturskolan, biblioteken, Vandalorum, Rutan, föreningslivet och vår långsiktiga satsning på kulturarvet är annat jag säkerligen kommer att nämna, säger Lars Alkner.

Övriga nominerade kommuner är Avesta, Bromölla, Kil, Kumla, Lund, Smedjebacken och Örebro.

Visions pressmeddelande om Årets kulturkommun.PDF

2018-09-25