2018-09-05

Enklare för alla att bada vid Näsudden nästa säsong

Nu är anslutningen till handikapprampen på Näsudden klar. Det betyder att det inför kommande badsäsong blir lättare att ta sig ett bad även för den som har svårt att ta sig ner i vattnet.

Anslutningen sträcker sig från den före detta restaurangen vid badplatsen fram till rampen, där man tar sig ned i vattnet.

Näsudden i Sjön Hindsen är Värnamo kommuns första handikappanpassade friluftsbad. Det finns planer för att anlägga ytterligare två, ett i den västra och ett i den västra delen av kommunen.

- Att vi valde att bygga det första just Näsudden beror dels på att det är en av kommunens absolut mest populära badplatser, dels på att det fanns goda förutsättningar för att anlägga en handikappramp där, säger Lars Grahn, enhetschef för fritidsavdelningens arenaservice.

Han framhåller att rampen kan användas av alla som har svårt att röra sig eller känner sig osäker när man ska går ner i vattnet.

- I sommar har vi sett att både barn och äldre personer använder rampen och det är vi glada för, säger Lars Grahn.

Handikappramp vid Näsudden

2018-09-05