2018-08-15

Badplatserna får nya latriner

Den här veckan har arenaservice börjat arbetet med att montera nya latriner på badplatsernas WC. De gamla latrinerna rymmer 15 liter och de nya tar 320 liter. Först ut blir Nästabadet i Kärda.

Efter den varma sommaren då det varit fullbelagt på våra badplatser har det relativt fort
blivit fullt i latrinerna. Arenaservice har varit tvungna att göra flera akututryckningar för att komplettera med nya tunnor.

- Med de nya latrinerna hoppas vi att det skall räcka med en tömning på året, som det nu är töms de var fjortonde dag om allt fungerar, säger Lars Grahn, enhetschef på tekniska förvaltningen.

- Vi hoppas att kunna montera minst på fyra badplatser nu under sensommaren och hösten. Det blir på de ställen som vi haft mest problem på i sommar.

Nya latriner vid badplatserna

De kommunala badplatserna ska få nya latriner, först ut är Nästabadet i Kärda.

badplats, latrin, toalett, arenaservice

2018-08-15