2018-01-23

"The Square" kan få en Oscar

Nu kommer nästa glada nyhet om Ruben Östlund, "The Square" och Rutan: filmen är nominerad till en Oscar i klassen Bästa utländska film.

På måndagen fick filmen "The Square" två guldbaggar och regissören Ruben Östlund hyllade Värnamo och Värnamoborna i sitt tacktal.

Under tisdagseftermiddagen offentliggjorde Oscarsakademin årets nomineringar till Oscarsgalan och då kom nästa besked: "The Square", inspirerad av Rutan i Värnamo, nomineras till en Oscar.

Om den åtråvärda statyetten tillfaller Östlund och The Square – och därmed på sätt och vis också Rutan i Värnamo – avgörs på Oscarsgalan 4 mars.

- Rutan har redan erövrat stora delar av Europa, nu kan Rutan fortsätta sitt erövringståg på andra sidan Atlanten, säger Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun.

Berättelsen om Rutan

Östlund hyllade Värnamoborna i sitt guldbaggetal

2018-06-29