Apladalen, Värnamo

Apladalen

Ibland känns det som tiden stått stilla i Apladalen. Ta med fikakorgen och en bok eller njut av en god lunch eller kaffe med våffla i Kaffestugan. Barnen kan träffa djuren eller leka på den stora lekplatsen. Har du tur kan du få lyssna till levande musik från utescenen.

Ett levande kulturarv

Den 22 hektar stora naturparken ligger mitt i hjärtat av Värnamo. Promenera på stigar under de månghundraåriga ekarnas kronor. Ibland korsar stigarna Krycklebäcken med sina lustiga serpentin­krökar. Mitt i Apladalen finns också Värnamos hembygds­museum.

En utflykt för hela familjen

Titta in i prästgården och se museumet med sina unika bonadsmålningar. Strosa runt i prästgårdens kryddträdgård med biodling. Hälsa på djuren vid ladugården eller besök regionens största och mest välbesökta lekplats. Gå runt bland de gamla husen som är tidstypiskt inredda 17- och 1800‑talsbyggnader.

Värnamo hembygsförening

Initiativ till Apladalen togs av Värnamo hembygdsförening som arrenderade mark av prästgården och har flyttat hit alla stugor. Sommartid visar och säljer lokala hantverkare sina produkter i marknadsstugan och ibland är det uppträde på friluftsscenen.

Apladalen, Värnamo

Granskad 2018-03-28
av Helena Bengtsson