Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Skuggteater med Animamundi

Barn- och ungdomskultur

Vi har olika aktiviteter för barn och unga i Stadsbiblioteket och biblioteksfilialerna. Det kan vara sagostunder, film, teater, musik med mera.

Biljetter till evenemang i Gummifabriken

Alla biljetter köper du via Gummifabrikens webbplats och biljetterna hämtas i Gummi­fabrikens infocenter i huvudentrén. För mer information se Gummifabrikens webbplatslänk till annan webbplats, eller ring 0370-30 59 00. 

Familjefredagar

Familjefredagar har vi några gånger per termin och är ibland på förmiddagen för mindre barn och ibland på eftermiddagen för lite äldre barn. De innehåller olika kulturupplevelser som till exempel teater, barn­utställningar, kreativ verkstad, sagostund eller film. Målet är att stärka integrationen och öka inkluderingen, kultur är ett språk alla förstår. Familje­fredagarna har oftast fri entré eller en låg avgift.

Barnteater

Vi vill erbjuda alla barn teaterupplevelser med professionella aktörer. Vi samverkar med Riksteatern Gislaved-Värnamo och tar in både små och stora föreställningar till Gummifabriken och biblioteksfilialerna.

Evenemang

Du hittar alla aktuella evenemang för barn och unga på sidan Evenemang för barn och unga. Här hittar du också alla lovaktiviteter för sportlov, påsklov, sommarlov och höstlov/läslov. Tyvärr är alla våra evenemang under våren 2020 inställda på grund av Corona.

Tips till påsklovslediga

Alla påsklovsaktiviteter har blivit inställda, men vi kan tipsa om pyssel att göra hemma. Teknikcenter har gjort en film för en mekanisk påskhare. Se filmen på Teknikcenters Youtub-kanallänk till annan webbplats.

Påskhare eller ninja

Ni behöver: toalettrullar, färg, sax, lim, kartongpapper, tuschpennor, tunn skumgummi, ögon, klistermärken/dekoration. En del kan bytas ut mot vad ni har hemma.
Ninjan kan användas som äggkopp.
Bild i pdfPDF

Pennställ

Ni behöver: toalettrullar, hushållsrullar, färg, hård kartong, dekoration, sax, lim.
Bild i pdfPDF

Bild på material i pdfPDF

Senast granskad:
2020-04-07

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter