Aktuella evenemang

Här presenteras alla kulturevenemang som kulturförvaltningen anordnar, ofta i samarbete med andra aktörer.

Biljettinformation

Biljetter som köps via Gummifabriken gäller även om evenemanget är flyttat till Cupolen, men platsnumreringarna gäller inte. I Cupolen är det fri placering. Om ni ångrat er när evenemanget är flyttat går det att lösa in biljetterna i Gummifabrikens infocenter på tredje våningen. För mer information se www.gummifabriken.nu, ni kan också kontakta Gummifabrikens infocenter vid frågor om biljetter och evenemang,
tel. 0370-30 59 00

Föreläsningar

Lunchlyrik

Den 6 oktober startar höstens lunchlyrik med Gunnar Malmgård. Då läser han Magnus Utvik kl. 12.30-13 på Vråens bibliotek. Fri entré.

13 oktober Wislawa Szymborska
20 oktober William Shakespeare
27 oktober Ulla Olin- Nilson

Hampus Nessvold

Ta det som en man - hur fan gör man det?
Torsdag den 12 oktober kl. 19 kommer Värnamokillen Hampus Nessvold till Cupolen. Han hördes i somras i "Zia med Nessvold" i Sveriges Radio P3. Tillsammans med Linda Ulfhielm och William Spetz gör han podden "22 kvadrat" . Nu debuterar Hampus som författare! Fri entré.

OBS! I kulturprogrammet står det fel tid. Det är kl. 19.00 som gäller - inget annat!

E-medborgarvecka

9-15 oktober på Vråens bibliotek. E-medborgarveckan är en nationell kampanjvecka som återkommer varje år. Den ska främja ökad användning av e-tjänster och ökad digital delaktighet.

Skapa dans

Lördag den 14 oktober kl. 18 i Cupolen. Skapa dans är en koreografitävling för unga dansare i åldern 15-21 år. Varje tävlande deltar först i sin regionala deltävling av Skapa Dans. Vinnaren från varje deltävling får därefter resa till riksfinalen och tävla tillsammans med övriga vinnare från hela landet. Biljett köps via Gummifabriken, www.gummifabriken.nu.
I samarbete med Region Jönköpings Län. För mer info se www.plus.rjl.selänk till annan webbplats.

Återkopplingsting om den nya regionala kulturplanen 2018-2020

Vad står det i den nya kulturplanen, vad är fokus och vilka är prioriteringarna? Under tinget kommer politiker från nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet att presentera kulturplanen och hur den har tagits fram. Det blir också ett samtal om hur den regionala kulturplanen kan användas och hur vi kan samarbeta på bästa sätt för att utveckla kulturen i Jönköpings län. Inbjudna är kulturintresserade föreningar, organisationer, enskilda aktörer, politiker, tjänstepersoner och professionella kulturskapare.
Var: Gummifabriken, Värnamo
När: tisdag 24 oktober kl. 18.00-20.30, kvällen inleds med fika.
Anmälan senast den 9 oktober via www.rjl.se/kulturkalenderlänk till annan webbplats!

Andra evenemang i kommunen

Rydaholmsdagen

Lördag den 7 oktober firas Rydaholmsdagen på Rydaholms bibliotek kl. 11-15. Teater: Imse Vimse flyger och far! Kl. 10.30, från 3 år. Fri entré men biljett krävs. Det blir även bokloppis, fiskdamm och bokbytarbord. För mer info ring Sara Hyltegård 0370-37 78 81.

Samtal med Lars Alkner

Kulturchef Lars Alkner har samtal med olika personer i aktuella ämnen. Fri entré. På sidan hittar du även samtal som redan varit. Saknar du något kan du hitta det på Youtube. Återkommer längre fram.

Granskad 2017-10-12
av Pauline Blom