Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Värnamo hälsocenter
varnamohalsocenter@varnamo.se

Verksamhetsansvarig
Anna Gustafsson
0370-37 77 99

Hälsokoordinator
Amanda Andersson
0370-37 75 99

Hälsokoordinator
Ena Basic
0370-37 75 99

Hälsokoordinator
Helene Bromander
0370-37 76 22

Besöksadress
Sim- och sporthallen
Östra Kyrkogårdsgatan
331 31 Värnamo

Återhämtning

Att uppleva stress är en del av livet. Alla blir stressade någon gång. Det händer i situationer som kräver något extra och kroppen brukar då få extra kraft och energi. Men om stressen pågår länge kan kroppen ta skada. Därför är det viktigt med återhämtning och vila. Det kan handla om att ha en bra balans mellan jobb, familj, motion, sömn och "bara vara"‑ tid. Återhämtning, att prioritera sin tid och att fokusera på en sak i taget är viktigt för att må bra.

Grupp i Återhämtning

Onsdag 18 mars kl. 16.30-18.00
Sex stycken tillfällen där du efter kursen har möjlighet att delta på ett gruppträningspass med fokus på rörlighet, avslappning och inre muskelstyrka.

Pris

600 kronor

Anmälan

Anmäl dig via telefon eller e-post: helene.bromander@varnamo.se

Det krävs fem deltagare på respektive kurs för att vi ska starta den. Kan du inte någon av de datum som vi erbjuder? Föreslå en dag och tid, är det fler som kan då kommer vi eventuellt starta en kurs på den föreslagna tiden.

I gruppen återhämtning får du analysera vad i din livssituation som bidrar till obalans eller upplevd stress. Med hjälp av balanskorset kan du kartlägga hur din vardag ser ut och vad du skulle vilja ändra på. Du övar uppmärksamhet och medvetenhet genom reflektionsövningar.

Träning i medveten närvaro ger dig ett verktyg som ökar din förmåga att hantera de utmaningar du har i livet genom en ökad självinsikt och självmedkänsla. Genom återhämtningsövningarna tränar du kroppsmedvetenhet för att lyssna och öka förståelsen för kroppens behov och signaler.

Målet är att du som deltar blir mer medveten om din vardag och hur du kan förändra och skapa strategier för att hantera livspusslet. Ge en snabbare återhämtning, bättre fokus och fördjupad självkännedom för att kunna förbättra och minska stresspåslag.

Vi erbjuder träffar i grupp om sex till åtta deltagare eller individuella hälsosamtal. Mellan träffarna behöver du avsätta lite tid varje dag för eget övande.

Nyhet för våren 2020 är att du som går kursen i återhämtning även erbjuds att efter kursen vara med på ett stretch-och avsplappningspass
"Body n´mind". Prata med Helene för mer information.

Hälsosamtal

Vid samtalet har du möjlighet att diskutera dina behov kring mental återhämtning men även annat som kan påverka din hälsa. Det har stor betydelse för hälsan om du gör små förändringar i ditt eget tempo. Tillsammans hittar vi en individanpassad plan som håller över tid.

Du hittar mer information på sidan hälsosamtal.

Återhämtning och balans

Senast granskad:
2020-04-06

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter