Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Reception
0370-37 75 26

 

Simhallens öppettider
Simhallens öppettider

Besöksadress
Östra Kyrkogårdsgatan
331 31 Värnamo

Simundervisning 

Värnamo simhall erbjuder simskolor och privata simlektioner. Simskolorna är anpassade efter åldersgrupp och på sommaren erbjuder vi även intensivkurser på sommarsimskolan.

Babysim drop-in

Vi erbjuder babysimtillfällen för barn mellan 3 månader och 24 månader. De här tillfällena är till för att barnet ska få upptäcka nya saker, ha roligt och få vattenvana. Vi är i undervisningsbassängen som har en temperatur på 34 grader.

Det går bra att bada med syskon i plaskbassängen under tiden. Är syskonet under sju år måste en vuxen befinna sig på en arms avstånd i plaskbassängen. Du betalar en entré avgift på 25kr per syskon.

Varför är det viktigt att barn får vattenvana i tidig ålder?

Barn under tre år som inte är vattenvana vet oftast inte vad som är upp eller ner när de hamnar under vattenytan. Barnet söker sig då automatiskt ner mot botten. Vi strävar efter att lära barnet självräddning.
Att lära barnet självlivräddning är ett långt arbete som kräver övning och kontinuitet samt ett engagemang från dig. Vi rekommenderar dig därför att bada ofta med ditt barn.

 • Kom gärna 30 minuter innan tillfället så att du slipper stressa och påverka barnet.
 • Du anmäler dig i receptionen för att få ett passageband.
 • Ha barnet utsövt och mätt i den mån det går. Det går självklart bra att avbryta i vattnet om du behöver amma/mata barnet eller om andra behov behöver göras.
 • Smörj inte in barnet med lotion innan, barnet kan då bli svårt att hålla i.
 • Hjälp oss hålla vattnet rent! Ju renare du är desto renare blir vattnet.
  Det är viktigt att tvätta hela kroppen med tvål innan du går i vattnet. Tänk på att barnet sväljer vatten när de dyker och badar.
 • Tänk på att barnet behöver badblöja. De finns också att köpa hos oss på simhallen.
 • Barn som är 3-7 månader behöver inte duscha innan bad då de lätt blir nerkylda.
 • Klä på barnet med lite varmare kläder efter ni har badat, särskilt under vinterhalvåret.
 • Vi rekommenderar att du inte dyker med barnet på egen hand efter tillfället om du är osäker.

Simskola för barn

Kurserna hålls i undervisningsbassängen. Vi går igenom is-, bad- och båtvett på alla kurser.

Nybörjarkurs från 6 år

I nybörjarkursen kommer vi att öva vattenvana för att barnet ska känna sig trygg i vatten.

Vi kommer att prova på saker som att bubbla, flyta, glida, hoppa och testa på bröstbentag. Det är viktigt att barn lär sig att trivas i vatten då förutsättningarna för att lära sig simma blir bättre.

Grundkurs från 6 år

I grundkursen har vi valt att inrikta oss på bröstsimmet.

Anledningen till att vi har valt bröstsim är att barnet själv ska kunna ta sig in till säkerhet då en olycka inträffat, så kallad självlivräddning.

Vi kommer att öva vattenvana, glid-övningar, hopp, bentag, armtag samt ryggsim.

Fortsättningskurs från 6 år

I fortsättningskursen går vi djupare in på tekniken för bröst- och ryggsim. Vi tränar på att simma utan flyt-hjälp och går igenom is-, bad- och båtvett.

Övrig information

Vi rekomenderar att familjemedlemmar inte närvarar vid bassängen under lektionerna mer än första och sista tillfället. Det ger en märkbar skillnad på barnets koncentration. Vill du följa lektionen går det bra att göra det från Träffpunkten som finns i anslutning till bassängerna. Du måste befinna dig i byggnaden och vara kontaktbar under hela lektionen.

Simskola för ungdom och vuxen

Simskolan är för dig som inte kan simma eller känner en otrygghet i vatten. Lektionerna sker efter allmänhetens öppettider i en lugn och trygg miljö.

Du kommer få träna på många olika saker som tillexempel vattenvana, glidövningar, flyta, andningsteknik, bröstsim och ryggsim.

Vi anpassar övningar efter individens behov, eftersom det kan variera med tidigare kunskaper och erfarenheter.

Privat simlektion

Privat simlektion passar både barn och vuxen. Du behöver inte har några tidigare kunskaper om simning eller vattenvana innan bokning. Vi utgår ifrån varje individ och skräddarsyr lektionen utifrån erfarenhet, behov och önskemål.

Åldersgräns: 6 år.

Senast granskad:
2020-01-31

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter