2020-02-24

Utställning med Anna Ileby

Lördag den 7 mars var det vernissage för Anna Ilebys utställning, "Efteråt är det försent", i Blickfånget, Gummifabriken. Välkommen att se utställningen!

Anna Ileby är utbildad bildkonstnär vid bland annat Gerlesborgsskolan i Bohuslän och Pernbys Målarskola i Stockholm och arbetar heltid som frilansillustratör. På uppdrag från Gummifabriken har hon gjort tavlan "Fabriken" som hänger på plan 3 i Gummifabriken. 2013 fick Anna Värnamo kommuns kulturstipendium. Sedan 2008 driver hon bloggen Anna Ritar som har många följare.

Utställningen "Efteråt är det försent" blir hennes första separatutställningen och den andra gången hon ställer ut i Småland. Det blir en samling teckningar om hemlängtan och bortlängtan, om den svåra balansgången mellan att känna sig ensam och det ljuvliga i att vara själv. Det blir också målningar stora nog att rymma de känslor hon säger att hon hellre målar än pratar om.

Välkommen till vernissagen i Blickfånget den 7 mars! Kl. 13.00 öppnar utställningen och kl. 14.00 blir invigningen, då Anna själv berättar om sin utställning. Fri entré och tilltugg serveras!

Blickfånget har samma öppettider som stadsbiblioteket, se Bibliotek och filialer.

Ett porträtt av en kvinna, målad av Anna Ileby

2020-03-09