2019-10-15

Radiocafé Reprisen med Karin Malmsten

Torsdagar med start den 17 oktober kl. 15.00 spelar Karin Malmsten upp reportage från förr i Madame Brasserie och Café.

Radiocafé

I serien Radiocafé Reprisen kommer radioprofilen Karin Malmsten, som arbetade över 40 år för Sveriges Radio i Värnamo, att spela upp upp gamla Värnamointervjuer ur radions arkiv och berättar om det som inte kom med på band. Varje torsdag har olika teman. Välkommen till Madame Brasserie och Café i Gummifabriken, kom i tid så du hinner köpa ditt kaffe innan. Radioprogrammen varar cirka 35-50 minuter.

Program

17 oktober ”Sitt vackert” Bruno Mathson berättar, från 1982. Karin Malmsten berättar om hur inspelningen gick till och mötet med Bruno.

24 oktober Inför Friveckolördag, ”På Värnamo marknad”, från 1982.
Berättar gör Olle Landin, Nils Lantz, ”Olle i Hillerstorp” (John Olsson), Herbert Hermansson, Bengt af Klintberg. Rolf Zimmergren sjunger visor om Värnamo marknad ur Svenskt Visarkiv.

31 oktober blir det tre program; Harry Sjöman berättar om "Väderfenomen". Bland annat om stora översvämningen i Värnamo 1927 när de rodde i centrum och räddade folk och fä, från maj 1985. Dessutom handlar det om den legendariske provinsialläkaren Gustav Lundskog, Värnamo och om ”Mörkhultarn” och andra riksdagsmän.

7 november Karin Malmsten presenterar försvunna yrken. Harry Sjöman berättar om
bysmeden, åderlåtaren och klockmakaren. Det blir även program om kolportörerna, predikanter - fromma och ogudaktiga samt kommunalmän.

14 november Harry Sjöman berättar om sakförare, kalas och döden. Bland annat om när patron på Edhs herrgård repeterade sin egen begravning, en makaber tillställning.

Monterutställning

I september invigdes en monterutställning om Harry Sjöman i stadsbiblioteket, så uppspelningarna anknyter till den med att lyssna till berättaren Harry Sjöman, som gjorde ett otal radioprogram.

Radiocafé Reprisen är ett samarrangemang med Sveriges Radio och är en av programpunkterna i samband med utställningen Älskade Radio.

Bild på Karin Malmsten

2019-10-16