2020-04-06

Utställning Jucivaldo Tavares

Utställningen Fyra årstider med konstnär Jucivaldo Tavares kan du se i Blickfånget, Gummifabriken, fram till den 7 oktober. En spännande utställning med en internationell konstnär som vi är mycket stolta över att få till Värnamo!

Vernissage för utställningen Fyra årstider i Gummifabriken var den 25 augusti då man kunde träffa konstnären i Blickfånget. Välkommen att se hans färgsprakande utställning!

JUCIVALDO TAVARES

Jucivaldo Tavares är född och uppvuxen i Salvador i provinsen Bahia i Brasilien. Sedan ca tio år är han bosatt i Lund. Han har studerat konst vid Museum of Modern Art i Salvador och São Paulo samt bedrivit högre konststudier vid São Paulo universitet.

Jucivaldo använder sina intryck från värmen och hettan i hemlandet för att skapa färgstarka och framför allt abstrakta motiv. Med de starka kontrasterande färgerna, geometriska linjer och imaginära former bejakar han livet. Musiken är också en viktig inspiration i skapandeprocessen.

” Min dröm har varit att porträttera hela världen genom mitt målande. Kontraster, cirklar, fantasi och verklighet med levande färger.” - Jucivaldo Tavares.

Förutom många separatutställningar i Sverige har Tavares också ställt ut i Danmark, USA och naturligtvis i hemlandet Brasilien.

Affisch/vernissagekortPDF

2020-04-06