2020-04-06

Raoul Wallenbergs dag

I år uppmärksammar Värnamo kommun Raoul Wallenbergs dag den 27 augusti. En dag som kommer att handla om medmänsklighet och civilkurage.

Under vecka 35 finns en utställning framtagen av Raoul Wallenberg Academy på ”Väggen” (bibliotekets övervåning), där besökare hittar fakta om vad Raoul gjorde för att rädda liv under andra världskriget. Under eftermiddagen rullar också två filmer om Raoul i ungdomsrummet med start varje hel timme.

Filmerna finns även tillgängligt för skolklasser med tillhörande lärarhandledning på raoulwallenbergsdag.selänk till annan webbplats.

Den 27 augusti, på Raouls namnsdag, hedras minnet av Raoul Wallenberg som räddade livet på tiotusentals judar under andra världskriget. Denna dag präglas av både hopp och eftertanke.

Du hittar mer information om Raoul Wallenbergs dag på Raoulwallenberg.selänk till annan webbplats.

2020-04-06