Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2020-04-06

Konstinvigning Återsken / Relight Chandelier

Den 19 augusti kl. 13.00 invigs David Svenssons ljuskonstverk Återsken / Relight Chandelier i auditoriets foajé, Gummifabriken.

Nu är den äntligen klar och upphängd, den stora ljusskulpturen i auditoriets foajé! Den 19 augusti kl. 13.00 invigs den av Tobias Hörnquist, VD/verksamhetschef i Gummifabriken.

Konstnären kommer och berättar om sitt konstverk och hur tankarna gått under arbetets gång. Det är också finissage för Davids utställning i Blickfånget och för de som vill finns möjlighet att titta in i auditoriet efter invigningen. Vi serverar tilltugg och dricka, varmt välkomna!

ÅTERSKEN / RELIGHT CHANDELIER

David använder ofta så kallade readymades som utgångspunkt i sin konst, saker som haft en funktion men som inte längre används. Det har han också gjort i ljuskronan, han har varit runt på loppmarknader under flera år och köpt lampkupor i pressglas. Sådana lampkupor var vanliga förr men nu används de oftast inte längre. Med lampkuporna har han byggt upp som ett landskap på en stor cirkulär glasskiva, vilket har blivit en storslagen ljusskulptur som kan beskådas underifrån, ovanifrån och utifrån. När ljuset faller på glittrar glaskuporna som prismor.

David har utgått från platsen, rummet och historien i sitt konstverk. Fabrikens tid är förbi, vilket möjliggör nytt liv. Slutet på något kan också innebära en ny start. I Återsken / Relight Chandelier bildar de gamla glaskuporna från en svunnen tid något nytt, i form av en hängande ljusskulptur.

Affisch invigningPDF

Senast uppdaterad:
2020-04-06