Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2020-04-06

Invigning av konstverket All Inclusive

Lördag den 5 maj kl. 14.00 vid Rörstorps tågstation invigs konstverket med 80 flaggstänger i olika höjd. Det är den konstnärliga gestaltning som ska leda besökarna från tågstationen Rörstorp till konst- och designmuseet Vandalorum i Värnamo.

Vinnare blev Klas Eriksson med sitt förslag ”All Inclusive”, som består av 80 flaggstänger av olika längd placerade längs sträckan både enskilt och i kluster. Stängerna har inga linor och går därför inte att hissa flaggor i.

- Jag ser det som att gänget med flaggstänger kan mötas på ett mer naturligt sätt när de är avklädda sin funktion, dom kan hänga med varandra mer fritt, säger konstnären Klas Eriksson.

- Valet av flaggstänger hänger samman med att jag 2015 arbetade med materialet i form av en bruten flaggstång. Det är alltså själva flaggstången som objekt som är det intressanta i en större mening. Flaggstängerna går inte att flagga i och fungerar därmed som en global skulptur per automatik: All inclusive. Det utmanar läsningen med någonting annat än just flaggor av olika slag vare sig det är nationer, städer eller företag, säger Klas Eriksson och fortsätter:

- Gestaltningen utmanar perspektiven med sina olika längder och placering. Tanken är att alla är välkomna till Rörstorp och Vandalorum, att konsten är fri, något som inte känns självklart i dagens samhälle.

Du kan läsa mer under Museer, gallerier och konst i menyn.

Senast granskad:
2020-04-06

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter