2020-04-06

Författarbesök boken om Gnosjöandan

Tisdag den 28 augusti kl. 18.00 kommer Christer Nordmark till Stadsbiblioteket och berättar om sin nya bok, "Gnosjöandan - företagande som livsstil". Fri entré.

OM BOKEN
Att begreppet Gnosjöandan är ett av de starkaste varumärkena för entreprenörskap och företagande vet många. Men färre kan svara på vad Gnosjöandan består i. Det är ingen tillfällighet att den finns i ett område i Småland som präglats av misstro mot överheten och behovet av att ta ansvar för sig själv. I århundraden har företagandet varit ett sätt att överleva och även en livsstil.

Gnosjöregionen är Sveriges enda riktigt industriella distrikt. Där är produktiviteten och förvärvsintensiteten hög. Problemet har istället varit att få tag i arbetskraft. Inte så få spådde Gnosjöandans död när ny teknik och lågkostnadsländer stormade fram. Efter stålbaden i samband med finanskrisen har företagen effektiviserat och anpassat sig efter en ny global marknad.

Följ med och andas den luft som nya Gnosjöandan lever av. Se hur dagens företag trampar upp nya stigar i historiens landskap. Många företag lyfts fram som exempel på de teser som presenteras. Förord av Annie Lööf, partiordförande för Centerpartiet, näringsminister 2011- 2014 och uppvuxen mitt i Gnosjöregionen.

Samarr. med Värnamo Näringsliv

2020-04-06