2018-11-08

SmåLit 2019

Smålands litteraturfestival fortsätter att växa. SmåLit 2019 hålls på fyra orter och har temat Landsbygd.

Litterärt pris

Under festivalen presenteras också SmåLits nya litterära pris på 50 000 kronor. SmåLit Migrantpris går till en författare som ”i Vilhelm Mobergs anda” skildrar de individuella människoöden som ligger bakom vår tids stora migrantrörelser. I juryn för priset sitter bland andra författaren Theodor Kallifatides som tidigare har gästat SmåLit.

Om festivalen

SmåLit 2019 arrangeras den 8-11 februari i Värnamo, Jönköping, Nässjö och Tranås. På samtliga orter presenteras kända författare på SmåLit författarscen. Det blir också en stor bokmässa där lokala författare kan presentera sina böcker och ett omfattande program för barn och unga.

SmåLit 2019 arrangeras gemensamt av Region Jönköpings län, Hall Media och fyra kommuner: Jönköping, Värnamo, Nässjö och Tranås.

På författarscenen

Den brittiska deckarförfattaren Ann Cleeves, känd för böckerna bakom tv-serierna ”Shetland” och ”Ett fall för Vera”, kommer till Sverige. I februari medverkar hon på SmåLit författarscen i Värnamo, Jönköping, Nässjö och Tranås.
Pressmeddelande om författarenPDF

Mer info: Pressmeddelande SmåLitPDF, SmåLit webbplatslänk till annan webbplats