Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Stadsbiblioteket Gummifabriken

0370-37 76 00

Besöksadress

Gummifabriken Jönköpingsvägen ­15/Magasinsgatan
331 34 Värnamo

Filialer

Bibliotek och filialer

Öppet med bibliotekspersonalMåndag-Torsdag


10.00-19.00

Fredag


10.00-18.00

Lördag-Söndag


11.00-15.00

Öppet med självserviceMåndag-Torsdag


8.00-10.00, 19.00-21.00

Fredag


8.00-10.00

 

Bibliotek för lärare

Du som lärare kommer själv till Bibliotek för lärare och plockar ihop det du vill låna till din klass.

Vänd dig gärna till oss på Bibliotek för lärare eller till din närmaste biblioteksfilial om du vill ha tips och hjälp. Du kan självlart också prata med bibliotekarien på plats. Bibliotek för lärare finns på Stadsbiblioteket och har samma öppettider som Stadsbiblioteket.

Service för lärare/pedagoger

Bibliotek för lärare - medier

I mediekatalogen kan du se vilka böcker och medier som finns att låna från Bibliotek för lärare: Hcf-böcker, Hcg-böcker, ungdomsböcker, faktaböcker och böcker på engelska.

Förskoleväskor

Tanken är att stimulera mindre barn och deras vuxenomgivning till lustfylld och lärande läsning. I varje väska finns böcker kring ett tema. Vill du låna hör du av dig till ditt närmaste bibliotek.

Tvåspråkiga bokpaket

Vi har ett antal tvåspråkiga bokpaket för utlån till både pedagoger och föräldrar.

Klassbesök och studiebesök

Skolklasser och barngrupper är välkomna att kontakta biblioteket för besök. Barnbibliotekarien berättar då för eleverna om bibliotekets informationssökningsmöjligheter och ger boktips. För de mindre barnen finns boklek. Boklek är ett sätt för barnen att genom leken lära känna böckernas värld. Lärare och andra intresserade grupper kan beställa tid för visning och information om biblioteket och dess möjligheter att förstärka undervisningen.

Bokprat

Barnbibliotekarien besöker gärna skolklasser för att prata om nya, intressanta och spännande böcker. För intresserade föräldragrupper kan bokprat ske i samband med föräldramöten.

Lärarlånekort

Lärare bör ha ett lärarlånekort för de medier som lånas till klassen. Besök närmaste bibliotek för att skaffa ett lärarlånekort. För privata lån gäller bibliotekens låneregler.

Senast granskad:
2019-10-07

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter